Φωτιά Ηλεία: Νέα αναζωπύρωση στο Βασιλάκι της Αρχαίας Ολυμπίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες τέσσερις δήμοι της Ηλείας

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου από τη φωτιά στην Αρκαδία- δελτίο ειδήσεων Star 8/8/21

Δεν έχει τέλος η πυρκαγιά στο νομό Ηλείας, η οποία εμφανίζει συνεχείς αναζωπυρώσεις εδώ και μία εβδομάδα. 

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία και την Αρκαδία

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία και την Αρκαδία/ eurokinissi

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βασιλάκι προς Ξηρόκαμπο, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο.

Φωτιά Αρκαδία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός που φέρεται να ζήτησε «μέσο»

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες άλλες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν. 

Φωτιά Ηλεία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες τέσσερις δήμοι 

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές. 

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία και την Αρκαδία

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία και την Αρκαδία/ eurokinissi

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

Φωτιά στην Αρκαδία: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία 

Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αρκαδία, εξαιτίας της φωτιάς που ξέφυγε από την Ηλεία και πέρασε στη Γορτυνία. 

«Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα της Ηλείας», είπε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι εστίες είναι πολλές».

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία και την Αρκαδία/ eurokinissi

Μάλιστα, όπως επiσήμανε, «η φωτιά έχει πλησιάσει κοντά στους οικισμούς, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ αναμένονται επιπλέον επίγειες δυνάμεις από χώρες που έχουν αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα».

Φωτιά Αρκαδία: Μεγαλώνει το πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία

Σχετικά με το δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του Δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από την περιοχή Μέπλεια της Μεσσηνίας, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκεί η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά υπάρχει πάντα επιφύλαξη, σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top