Φωτιά Αρκαδία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός που φέρεται να ζήτησε «μέσο»

Το περιστατικό που περιέγραψε ο Πρόεδρος της Χώρας όταν ζήτησε πυροσβεστικό

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου από τη φωτιά στην Αρκαδία- δελτίο ειδήσεων Star 8/8/21

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός της Αστυνομίας που φέρεται να ρώτησε πρόεδρο κοινότητας, αν υπάρχει  πολιτικό μέσο, όταν ο δεύτερος του τηλεφώνησε, προκειμένου να σταλεί πυροσβεστικό όχημα στο χωριό του. Υπενθυμίζεται ότι το ένα μέτωπο που έκαιγε στην Ηλεία κατευθύνθηκε προς την Αρκαδία.

Φωτιά Αρκαδία: Μεγαλώνει το πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, μίλησε σε δημοσιογράφους του τοπικού καναλιού Arcadiaspot.gr, αναφέροντας ότι επικοινώνησε με αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αξιωματικός του είπε ότι η πυροσβεστική αρνήθηκε να στείλει όχημα και στη συνέχεια ο αξιωματικός τον ρώτησε, αν υπάρχει πολιτικό μέσο. 

Ο κ.Δημητρακόπουλος ανέφερε επίσης ότι όταν πέρασε ένα πυροσβεστικό όχημα από το χωριό, ζήτησε να ρίξουν νερό σε ένα σπίτι που καιγόταν και του απάντησαν ότι δεν είχαν εντολή να ρίξουν στη Χώρα.

Η αστυνομία πάντως έκανε γνωστό ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top