Πέτρος Φιλιππίδης: «Ακόμη τον φοβάμαι. Ανάσανα»

Θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης ο ηθοποιός

Ρεπορτάζ για τις ώρες που περνά ο Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές της Τρίπολης

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης ο Πέτρος Φιλιππίδης, ελπίζοντας ότι σύντομα θα βρεθεί εκτός φυλακής. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Το δύσκολο δεύτερο 24ωρο στις φυλακές Τρίπολης

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ της Κυριακής», πρόσωπα του περιβάλλοντός του τονίζουν ότι έχει δοθεί εντολή στους δικηγόρους του να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να βγει από τις φυλακές Τρίπολης, όπου βρίσκεται από την Τετάρτη.

Φιλιππίδης φυλακές

Η μεταγωγή του Πέτρου Φιλιππίδης στις φυλακές Τρίπολης

Μέχρι στιγμής έχει ζητήσει να μιλήσει με τον δικηγόρο του και με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή. 

Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Φιλιππίδη: «Δεν είναι ημέρα χαράς για κανέναν»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» τα πρώτα 24ωρα του Πέτρου Φιλιππίδη στη φυλακή ήταν δραματικά. 

Φιλιππίδης Νίνου

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο, αφού παρέμεινε για πέντε μέρες σε κελί καραντίνας, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό. Εκεί θα κρατείται μαζί με τουλάχιστον 18 κρατούμενους, οι οποίοι κατηγορούνται επίσης για σεξουαλικά εγκλήματα. 

Σε κατάσταση σοκ ο Πέτρος Φιλιππίδης: Θα ζει σε θάλαμο με άλλα 25 άτομα

Τις πρώτες ώρες στη φυλακή ο γνωστός κωμικός ηθοποιός βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, ιδιαίτερα αγχωμένος και έλεγε σε όλους ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως βρίσκεται εκεί. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο κελί της καραντίνας βρισκόταν με άλλους δύο κρατούμενους, δε μιλούσε πολύ και πρόσεχε ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του. 

Δεν εξέφρασε κανένα παράπονο από τις φυλακές, αλλά δεν είχε και κανένα αίτημα, πέραν του επισκεπτηρίου που ήθελε να μάθει πότε θα πραγματοποιηθεί. 

Φιλιππίδης: Γυναίκα αστυνομικός καταγγέλλει ότι της «όρμησε» στο καμαρίνι!

Η σύζυγός του και ο δικηγόρος του είναι τα μοναδικά του στηρίγματα, καθώς όλοι οι άλλοι φαίνεται πως τον έχουν εγκαταλείψει μετά τις αποκαλύψεις και τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. 

Προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο και να τον στηρίξουν στις δύσκολες ώρες που περνάει. Εδώ και πέντε μήνες βρισκόταν απομονωμένος στο σπίτι του στο Ψυχικό, ωστόσο ο εγκλεισμός του στις φυλακές Τρίπολης του έχει προκαλέσει άγχος και φόβο.

Φιλιππίδης: Θα μεταφερθεί σε κελί με 18 κρατούμενους

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έχει κρύψει τους φόβους του για την αντίδραση των συγκρατουμένων. Μπορεί στο κελί του να μένει με 18 ακόμα κρατούμενους, αλλά στο προαύλιο, τα μαγειρεία και το κυλικείο θα συγχρωτίζεται με 130 – 140 κρατούμενους. 

Σύζυγος Πέτρου Φιλιππίδη:«Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!»

Όλοι τους είναι καταδικασμένοι ή υπόδικοι για σεξουαλικά εγκλήματα. Ανάμεσά τους και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. 

Φιλιππίδης Λιγνάδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Στις ίδιες φυλακές κρατείται ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο και ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών. 

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή»

Εκεί εκτίει, τέλος, ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται στον τρίτο θάλαμο και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί εκεί και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ώστε να νιώσει λίγο καλύτερα, αφού θα βρίσκεται με έναν παλιό γνωστό. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Στην ίδια φυλακή με τον βιαστή με το βαν και τον Λιγνάδη

Στην φυλακή της Τρίπολης μάλιστα έχει συσταθεί θεατρική ομάδα και ο Δημήτρης Λιγνάδης εκδήλωσε την επιθυμία να συμμετάσχει στο «ανέβασμα» κάποιου έργου. 

«Ακόμη φοβάμαι τον Φιλιππίδη»

Την ίδια ώρα μία από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον γνωστό ηθοποιό δήλωσε στη Real News ότι ο δρόμος για την τιμωρία του Πέτρου Φιλιππίδη είναι μακρύς και ότι ακόμα τον φοβάται. 

Πέτρος Φιλιππίδης: «Είναι αμετανόητος. Μπορεί να διαπράξει νέα αδικήματα»

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την απόφαση προφυλάκισής του. Ανάσανα! Όμως, δε θα βγω να πανηγυρίσω, ούτε επιθυμώ τη διαπόμπευσή του. Άλλωστε, ο σκοπός μου εξαρχής δεν ήταν η εκδίκηση αλλά η δίκαιη τιμωρία του. Ο δρόμος, βέβαια, μέχρι την οριστική δικαίωση και την τιμωρία του είναι ακόμα μακρύς…», είπε η Σ. Μ., η οποία κατήγγειλε τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού το 2010 μέσα στο θέατρο Μουσούρη. 

Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην παράσταση "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν"

Μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει τα όσα βίωσε,όπως ισχυρίζεται «Δεν τον μισώ. Τον φοβάμαι, όμως, ακόμη και τώρα. Σκοπός μου ήταν να σταματήσει την καθ’ έξιν δράση του! Να σταματήσουν να υπάρχουν θύματα! Και η τιμωρία του να παραδειγματίσει και όσους νομίζουν ότι μπορούν να πράττουν τα ίδια ατιμωρητί».

Προέτρεψε, τέλος, όσες κοπέλες φοβούνται να μιλήσουν να το τολμήσουν για να καθαρίσει το θέατρο και να πνεύσει αέρας ελευθερίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top