Πέτρος Φιλιππίδης: Στην ίδια φυλακή με τον βιαστή με το βαν και τον Λιγνάδη

Στις φυλακές Τρίπολης κρατούνται όσοι έχουν εμπλοκή σε σεξουαλικά εγκλήματα

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ποια ήταν η πρώτη του αντίδραση / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. 

Φιλιππίδης 1

Εκεί κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο βιασμός στο καμαρίνι, οι παρακολουθήσεις, οι απειλές

Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Εκεί κρατείται, επίσης, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση. 

Φιλιππίδης Μπέζος

Ο δράστης συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε» - Η πρώτη αντίδραση

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε -ομόφωνα- ένοχο τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρονης, τον βιασμό ενός 15χρονου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου. Επίσης, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Φιλιππίδης  Πέτρος

Μεταξύ των τρόφιμων στις φυλακές Τρίπολης, βρίσκεται και ο 32χρονος που έγινε γνωστός ως ο «δράκος του Αμαρουσίου» και ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη. 

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τις καταγγελίες

Στις ίδιες φυλακές  κρατείται και ο καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος ανήλικων μαθητριών του στο ωδείο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. 

Αρνείται τα πάντα ο Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα για το ελληνικό #metoo.

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι τρεις καταγγελίες που οδήγησαν στην ποινική του δίωξη

Αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, όμως οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που διέταξαν την προφυλάκισή του. 

Ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό που τελέσθηκε το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Οι πρώτες καταγγελίες για τον ηθοποιό έγιναν, στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo, από τις συναδέλφους του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη και αφορούσαν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε χρόνο που τα φερόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top