Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τις καταγγελίες

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν λίγο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι τρεις καταγγελίες που οδήγησαν στην ποινική του δίωξη

Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε σήμερα στη 15η τακτική ανακρίτρια κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς που είχε προβάλει και στην εισαγγελία. Δεν κατάφερε, όμως, με την απολογία του να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα και οι δυο δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση του.

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε πριν από δυο μήνες για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού. Σε αυτό το διάστημα από το γραφείο της ανακρίτριας πέρασαν και κατέθεσαν και τα τρία θύματα του, καθώς και μάρτυρες. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση η υπόθεση θα πάει στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει αν ο κατηγορούμενος θα παραπεμφθεί σε δίκη. Επισημαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση αντιμετωπίζει βαρύτατες ποινές.

Ο ηθοποιός κρατείται προς το παρόν στη ΓΑΔΑ και αύριο αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρίπολης ή Γρεβενών.

Πέτρος Φιλιππίδης

Προφυλακιστέος ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά τις καταγγελίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού / ndp photo

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες σε βάρος του

Οι τρεις ηθοποιοί που οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του επιφανούς ηθοποιού, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφο τους.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από τη συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008, ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top