Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Η απόφαση του εισαγγελέα μετά τις τρεις καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού

Ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρους του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star (12/5/21)

Ποινική δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Ο γνωστός ηθοποιός καταγγέλλεται από τρεις γυναίκες συνάδελφους του ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά. Ο ίδιος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται μέσω υπομνήματος εξηγήσεων το οποίο κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Ελληνικό #metoo: Πιθανώς αύριο η ποινική δίωξη σε βάρος του γνωστού κωμικού

Η πρώτη καταγγελία αφορά στο αδίκημα του βιασμού και έχει χρόνο τέλεσης το 2008. Η καταγγέλλουσα έχει στην κατάθεση της περιγράψει την επίθεση που δέχθηκε από τον ηθοποιό εντός του θεάτρου όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους.

Οι δύο άλλες καταγγελίες που αφορούν τις απόπειρες έχουν χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014. Η πρώτη καταγγέλλουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για έναν ρόλο κι εκεί εκείνος της επιτέθηκε με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ελληνικό #Metoo: Κι άλλος ηθοποιός στον εισαγγελέα για βιασμό

Η δεύτερη καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την κατάθεση της- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά χωρίς να τα καταφέρει.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ο οποίος θα προχωρήσει σε κύρια ανάκριση για την υπόθεση και  θα καλέσει σε απολογία τον ηθοποιό. Αμέσως μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Αρνείται τα πάντα ο Πέτρος Φιλιππίδης: «Αποκυήματα φαντασίας»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κλήθηκε πριν το Πάσχα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τη διάπραξη των συγκεκριμένων εγκλημάτων, φέρεται να αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται από τις συναδέλφους του. 

#Μetoo: Μετά τον γνωστό κωμικό κι άλλος ηθοποιός στο μικροσκόπιο των αρχών

Στις έγγραφες εξηγήσεις που κατέθεσε χαρακτήρισε «αποκυήματα φαντασίας» τις περιγραφόμενες πράξεις και ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε παρενόχλησε τις συναδέλφους του, αλλά για λόγους εκδίκησης εκείνες στρέφονται εναντίον του, καθώς δε συνεργάστηκε μαζί τους.

Ελληνικό #Metoo: Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα τρεις ακόμα ηθοποιοί

Ο εισαγγελέας τέλος φέρεται να εξέτασε και μια μάρτυρα η οποία προτάθηκε από τον ηθοποιό. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για στενή του συνεργάτιδα, η οποία στην κατάθεση της περιέγραψε τη σχέση της με τον κωμικό ηθοποιό, τον χαρακτήρα του και τις επαγγελματικές τους σχέσεις.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top