Ελληνικό #Metoo: Κι άλλος ηθοποιός στον εισαγγελέα για βιασμό

Το 2020 τελέστηκε το αδίκημα

Ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τις νέες καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου 20/4

Ένας ακόμα γνωστός ηθοποιός, με συμμετοχές σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές και σε θεατρικές παραστάσεις θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, ως ύποπτος για το αδίκημα του βιασμού. 

Σήμερα με πληροφορίες ο ηθοποιός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις εντός της εβδομάδας, ωστόσο έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει τα όσα θα υποστηρίξει στον εισαγγελέα. 

#Μetoo: Μετά τον γνωστό κωμικό κι άλλος ηθοποιός στο μικροσκόπιο των αρχών

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ηθοποιό ξεκίνησε μετά την καταγγελία μιας γυναίκας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο του θεάτρου και την υποκριτική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή γυναίκα κατέθεσε πως το 2020 μετά τη γνωριμία της με τον ηθοποιό, τον επισκέφθηκε στο σπίτι του. Εκεί αυτός προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της χωρίς τη θέλησή της. 

Αρχικά η καταγγελία είχε γίνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος και την κάλεσε για να επιβεβαιώσει όσα είχε καταγγείλει. 

Πάντως οι δικαστικές αρχές θα περιμένουν και τις εξηγήσεις από τον ηθοποιό και στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ή η υπόθεση θα μπει στο αρχείο. 

Εντός της εβδομάδας δίνει εξηγήσεις και ο γνωστός κωμικός ηθοποιός

Την ίδια ώρα, στον εισαγγελέα πρόκειται να καταθέσει αυτοπροσώπως ή μέσω του δικηγόρου του, ο άλλος γνωστός κωμικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. 

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο πασίγνωστος ηθοποιός

Από την εισαγγελία έχει ήδη σταλεί κλήση για ανωμοτί κατάθεση στον ηθοποιό, εκείνος όμως έχει ζητήσει και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του. Η προθεσμία αυτή λήγει εντός της εβδομάδας, οπότε ο ηθοποιός θα πρέπει και πάλι να εμφανιστεί στον εισαγγελέα για να καταθέσει ή για να ζητήσει νέα προθεσμία. 

Μέχρι στιγμή παραμένει άγνωστη η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, με πληροφορίες να αναφέρουν πως θα αρνηθεί τα όσα του καταλογίζουν οι τρεις συνάδελφοί του. 

Στον εισαγγελέα γνωστός ηθοποιός για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Τα αδικήματα που έχουν καταγγελθεί έχουν γίνει το 2008, το 2010 και το 2014. Και οι τρεις ηθοποιοί κατήγγειλαν πως οι συναντήσεις τους με τον ηθοποιό γίνονταν αρχικά για επαγγελματικούς λόγους και στη συνέχεια κατέληγαν στην άσκηση σεξουαλική βίας εναντίον τους. 

Επίσης ο δημοφιλής κωμικός θα πρέπει να αντικρούσει και μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν στον εισαγγελέα και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των τριών ηθοποιών. 

Καταγγελία για γνωστό ηθοποιό: Στον Εισαγγελέα και τρίτη συνάδελφός του

Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη στον ηθοποιό, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία για τα τρία αυτά αδικήματα, που είναι όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τέταρτη καταγγελία για βιασμό

Όσον αφορά στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει νέα προκαταρκτική έρευνα μετά από μια τέταρτη καταγγελία σε βάρος του για βιασμό. 

Τζεφ Μοντάνα για Λιγνάδη: «Δέχτηκα βία πολλών μορφών. Δέχτηκα χειραγώγηση»

Την καταγγελία έκανε 24χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος κατήγγειλε τον σκηνοθέτη – ηθοποιό για βιασμό, όταν ήταν 17 ετών. 

Λιγνάδης: Βρέθηκε παλιά επιστολή στο σπίτι του με παραλήπτη το Αρσάκειο

Τη συγκεκριμένη καταγγελία την επεξεργάζεται η ανακρίτρια και πιθανόν να διαβιβάσει τη μαρτυρία στην εισαγγελία για τη διενέργεια νέας έρευνα σε βάρος του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top