Πέτρος Φιλιππίδης: Οι τρεις καταγγελίες που οδήγησαν στην ποινική του δίωξη

Αρνείται τις κατηγορίες ο ηθοποιός και υποστηρίζει ότι τον εκδικούνται

Ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρους του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star (12/5/21)

Ποινική διώξη σε βάρος του γνωστού κωμικού ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. 

Ποινική δίωξη στον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, κατηγορίες τις οποίες κλήθηκε να αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν λίγες ημέρες ο ηθοποιός.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες συναδέλφων του Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίες προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα.

Τρεις καταγγελίες από ηθοποιούς σε βάρος του Φιλιππίδη 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βιασμός που αποδίδεται στον ηθοποιό φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 και συγκεκριμένα στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικούς λόγους.

Οι δύο απόπειρες βιασμού που βαραίνουν τον ηθοποιό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά.

Στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα ισχυρίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης την κλείδωσε μέσα στο αυτοκίνητο του, σε ερημική τοποθεσία στο Ψυχικό, όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά. Η γυναίκα, επίσης γνωστή ηθοποιός, καταγγέλλει ότι μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο αποδέχθηκε την προσφορά του να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του, ωστόσο ο ηθοποιός φέρεται να είχε άλλον σκοπό.

Τι υποστηρίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι οι συνάδελφοί του τον κατηγορούν για λόγους εκδίκησης, επειδή δε συνεργάστηκε μαζί τους.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός στο υπόμνημα που παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό, όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, αμφισβητεί τα κίνητρα των καταγγελιών, αποδίδοντας στις συναδέλφους του άλλα ελατήρια για όσα είπαν και δημοσίως και στις καταθέσεις τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top