Πέτρος Φιλιππίδης: Ο βιασμός στο καμαρίνι, οι παρακολουθήσεις, οι απειλές

«Άντε από δω, που θες να σου δώσω και ρόλο»

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ποια ήταν η πρώτη του αντίδραση / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, με τον ίδιο να δηλώνει αθώος και κατάπληκτος από τη σύμφωνη απόφαση ανακριτή κι εισαγγελέα.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε» - Η πρώτη αντίδραση

Πλέον ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία πρέπει να διαχειριστεί. Χθες υπό άκρα μυστικότητα προσήλθε στο γραφείο της ανακρίτριας αλλά δεν την έπεισε με όσα ισχυρίστηκε.

Εντός της ημέρας θα εκδοθεί διάταξη του εισαγγελέα σχετικά με το πού θα προφυλακιστεί, με τις φυλακές Τρίπολης να θεωρούνται ο πιθανότερος προορισμός, αφού εκεί κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα. 

Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επί σκηνής

Μπουρδούμης για προφυλάκιση Φιλιππίδη: «Η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη»

Εκεί βρίσκεται προφυλακιστέος και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος, επίσης, κατηγορείται για βιασμούς. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες που άνοιξαν τον δρόμο για τη φυλακή

Ήταν πριν μερικούς μήνες που το ελληνικό θέατρο, αλλά και η ελληνική κοινωνία συνολικά, τραντάζονταν από τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και για απρεπείς συμπεριφορές σε βάρος ηθοποιών και όχι μόνο. 

Φιλιππίδης: «Είχα σχέση με την Παπαχαραλάμπους και το ήξερε η σύζυγός μου»

Οι καταγγελίες έγιναν τσουνάμι και αρκετοί, διάσημοι και αγαπητοί στο κοινό έχασαν τον ύπνο τους. 

Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες ήταν οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Και οι τρεις, όπως ανέφεραν στις καταγγελίες τους είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της χώρας, τον Πέτρο Φιλιππίδη. 

Η υπόθεση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους τοποθετείται χρονικά το 2000, όταν σε ηλικία 24 ετών συνεργάστηκε με τον ηθοποιό στη θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι». Όπως περιγράφει η ίδια, η συνεργασία τους ήταν εφιαλτική. 

Οι ανατριχιαστικές καταγγελίες Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους

Σύμφωνα με την καταγγελία της γνωστής ηθοποιού, ο Πέτρος Φιλιππίδης μπαινόβγαινε στο καμαρίνι της και προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της.

Φιλιππίδης Παπαχαραλάμπους

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους με τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Αρκετές φορές εισερχόταν στο καμαρίνι μου, ενώ βρισκόμουν μέσα σε αυτό με κλειστή την πόρτα, κατέβαζε το παντελόνι του και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα του καμαρινιού μου, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς πίσω από εκεί που καθόμουν», ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός στην καταγγελία της στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ.

Επίσης, όπως ανέφερε, την παρακολουθούσε συνεχώς εκτός θεάτρου, προκαλώντας της τρόμο, ενώ ήταν αρκετά αυταρχικός και καταπιεστικός πάνω στη σκηνή.

Αναστασοπούλου - Παπαχαραλάμπους - Δροσάκη: Καταγγέλλουν πασίγνωστο ηθοποιό

Τι ισχυρίζεται η Λένα Δροσάκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Από την πλευρά της η Λένα Δροσάκη υποστήριξε πως όταν ήταν φοιτήτρια το 2007 γνωρίστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Στην αρχή ήταν πολύ φιλικός και καλοπροαίρετος, όμως σύντομα άλλαξε συμπεριφορά και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά αρχικά διακριτικά και στη συνέχεια όλο και πιο πιεστικά. 

Φιλιππίδης Δροσάκη

Τσιάνος, Φιλιππίδης, Δανδουλάκη, Δροσάκη

«Έφτασε στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να αυτοϊκανοποιείται, ενώ ταυτόχρονα μου απηύθυνε χυδαίες εκφράσεις και με ρωτούσε πιεστικά “πότε θα του κάτσω”. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν του κάτσω θα φροντίσει ώστε να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου», αναφέρει στην καταγγελία της η ηθοποιός.

Σύζυγος Φιλιππίδη: «Η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη με τον Πέτρο»

Η καταγγελία της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Παρόμοιες ήταν και οι καταγγελίες της Πηνελόπης Αναστασοπούλου. Η ηθοποιός γνωρίστηκε το 2005 με τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά από πρωτοβουλία του ίδιου, χωρίς η ίδια να φανταστεί τις προθέσεις του.

Αναστασοπούλου Φιλιππίδης

Αναστασοπούλου, Τσαλταμπάσης, Φιλιππίδης

«Ο καταγγελλόμενος ζήτησε να τον συναντήσω βράδυ στο Θέατρο Μουσούρη, στο οποίο ήταν θιασάρχης. Οταν έφτασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχτηκε και μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του. Απ’ ό,τι αντιλήφθηκα, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο κτίριο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση.

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου

Πράγματι μπήκαμε στο καμαρίνι του και εκείνος κλείδωσε την πόρτα, κάτι που με έκανε αμέσως να νιώσω πολύ άβολα. Ξεκίνησε να με ρωτάει διάφορα πράγματα για εμένα και μετά από λίγο, προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι είχε ανοίξει διάπλατα τα πόδια του, είχε βάλει και τα δυο του χέρια μέσα στο παντελόνι του, ακριβώς στη γενετήσια περιοχή, και κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις χάιδευε τα γεννητικά του όργανα», ανέφερε στην καταγγελία της. 

Ωστόσο οι καταγγελλόμενες πράξεις από τις τρεις ηθοποιούς είχαν παραγραφεί και ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν μπορούσε να διωχθεί ποινικά. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού

Μέχρι που τρεις ακόμα γυναίκες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και κατήγγειλαν στον εισαγγελέα όσα έζησαν στα χέρια του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι τρεις καταγγελίες που οδήγησαν στην ποινική του δίωξη

Τα όσα υποστήριξαν και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελέας οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε πως το 2008 πήγε στο θέατρο, στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010 στο άλλο θέατρο. Όπως υποστήριξε, ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του ηθοποιού για να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία εκείνος της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν για αρκετή ώρα και τελικά η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει. 

«Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”. Τότε εκείνος μου απάντησε “μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”».

Η τρίτη γυναίκα κατέθεσε πως μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε με το αυτοκίνητό του να την πάει στο σπίτι της. Την οδήγησε, όμω,ς σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας:  “Άντε από δω, που θες να σου δώσω και ρόλο”», είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της.

Αθώος δηλώνει ο Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δηλώνει αθώος και κατηγορεί τις καταγγέλλουσες ότι συμμετέχουν σε ένα οργανωμένο σχέδιο σπίλωσης του ονόματός του. 

«Ουδέποτε προέβην σε ουδεμίαν πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία», είχε αναφέρει στο υπόμνημά του προς τις εισαγγελικές αρχές.

Την ίδια γραμμή τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και κατά τη μυστική του απολογία χθες, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top