Αντιεμβολιαστική συγκέντρωση: Αντιδράσεις και αποστάσεις από την Εκκλησία

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σταυρούς, εικόνες και ελληνικές σημαίες

Με ξύλινους σταυρούς, θρησκευτικές εικόνες και ελληνικές σημαίες στα χέρια, αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν χθες σε κεντρικές πλατείες και δρόμους όλης της χώρας φωνάζοντας συνθήματα κατά του μεγάλου «εχθρού», που όπως υποστήριξαν δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά ο εμβολιασμός.

Διαμαρτυρία αρνητών του εμβολιασμού στο Σύνταγμα

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ρασοφόρος διαδηλωτής «ευλόγησε» με τον σταυρό τους συγκεντρωμένους που χαρακτήριζαν «φόλα» το εμβόλιο, όπως φαινόταν σε πλακάτ.

Κίνημα Αντιεμβολιαστών: Αυτός είναι ο καρδιολόγος που οργάνωσε τη διαδήλωση

Ωστόσο, αντιδράσεις υπήρξαν από την Εκκλησία για την αντιεμβολιαστική συγκέντρωση. 

Στιγμιότυπο από την αντιεμβολιαστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 14/7- φωτογραφία Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την αντιεμβολιαστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 14/7- φωτογραφία Eurokinissi

«Eίναι παλαιοημερολογίτες και την Εκκλησία την εκφράζει η Σύνοδος και όχι αυτοί που διαδηλώνουν. Συνιστούμε την ελεύθερη επιλογή εμβολιασμού, επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος να ξεφύγουμε από αυτήν την πανδημία» είπε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας.

Μητροπολίτες, ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις. Με δηλώσεις τους έκαναν ξεκάθαρο ότι η Εκκλησία της Ελλάδας στηρίζει τον εμβολιασμό.

«Όλες οι αρρώστιες, πανούκλα, φυματίωση, αντιμετωπίστηκαν με εμβόλια και με φάρμακα. Αυτό το οποίο κάνουνε είναι παλαβό θα έλεγα» σχολίασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 91,6 – 105,8. «Πήραν σταυρό και σημαία για να υπερασπιστούν τον θάνατο» σχολίασε ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, στο Mega.

Αντιεμβολιαστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 14/7- φωτογραφία Eurokinissi

Αντιεμβολιαστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 14/7- φωτογραφία Eurokinissi

Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη οι οπαδοί του αντιεμβολιαστικού κινήματος, μετά το τέλος της πορείας πραγματοποίησαν ομιλία. Ανάμεσα στους καλεσμένους κι ένας κλινικός διαιτολόγος -όπως συστήθηκε- που μίλησε ως ειδικός στο θέμα του κορωνοϊού και του εμβολίου. «Είμαι κλινικός διαιτολόγος και τους καλώ όλους να βγουν μπροστά μου, για να τους κάψω τα πτυχία στον αέρα» είπε.

Προφανώς και οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν όλους όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι σήμερα. Κάποιοι διστάζουν καθώς φοβούνται τις παρενέργειες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top