Σάμος: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες- Διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς

Μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων ώστε να είναι σε ετοιμότητα

Οι φλόγες καίνε δασική έκταση στο νησί - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής / Eurokinissi

Δύσκολη η νύχτα για τη Σάμο, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες. Από τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται στους Μυτιληνιούς και συγκεκριμένα στην περιοχή Γιαννιού.

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία / Eurokinissi

Εκκενώθηκαν τρία ξενοδοχεία στην περιοχή Κοκκάρι και απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι διάσπαρτων κατοικίων από το Κοκκάρι προς Αυλωνάκια.

Το βράδυ της Πέμπτης εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στα κινητά κατοίκων των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς, Μαυρατζαίους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Mάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Σάμο- φωτογραφία Eurokinissi

Mάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Σάμο- φωτογραφία Eurokinissi

Ο δήμαρχος Σάμου ζήτησε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του πύρινου μετώπου, που καίει ανεξέλεγκτο. Ακόμη, έκανε λόγο για «δύσκολη νύχτα καθώς η φωτιά είναι σε πολλά μέτωπα».

«Η φωτιά είναι σε πολλά μέτωπα» είπε ο δήμαρχος Σάμου- φωτογραφία Eurokinissi

«Η φωτιά είναι σε πολλά μέτωπα» είπε ο δήμαρχος Σάμου- φωτογραφία Eurokinissi

Αργά το βράδυ έφτασαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο / Eurokinissi

Περιουσίες δε φαίνεται να απειλούνται, αλλά λόγω του καπνού κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων στον Άγιο Φανούριο. Νωρίτερα, με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και επειδή η πυρκαγιά πλησίαζε σε σημείο υδροδότησης, κάλεσε για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο νησί / Eurokinissi

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και οχήματα από ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα πετάξουν ξανά τα εναέρια μέσα. Ας σημειωθεί ότι στη Σάμο πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 - 5 μποφόρ.

Τέλος, με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής / Eurokinissi
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top