Εμβολιασμοί: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβόλιο τις τελευταίες ημέρες

Οι νέοι 18-24 και 25-30 είναι οι πρώτοι που σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο

Τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ανά περιοχή. Ποιες περιοχές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (6/7)

Η αύξηση των κρουσμάτων και η μετάλλαξη Δέλτα, που τείνει να επικρατήσει και στη χώρα μας, αλλά και ο φόβος για ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορωνοϊού φαίνεται ότι έχουν θορυβήσει τους νέους που σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη αύξηση τις τελευταίες ημέρες ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-30. 

Εμβολιασμός – Ελλάδα: Οι περιοχές - πρωταθλητές και οι ουραγοί

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις δύο τελευταίες ημέρες 5 και 6 Ιουλίου, ο αριθμός των ραντεβού που κλείστηκαν σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ τα περισσότερα ραντεβού κλείστηκαν στις ηλικίες 18-24 και 25-29.

εμβολιασμός

Η γκρι γραμμή καταγράφει τα ραντεβού στο γενικό πληθυσμό (εδώ έχουν συμπεριληφθεί και ευπαθείς, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί και για αυτό ο συνολικός αριθμός ει ναι μεγαλύτερος από τον 2ο πίνακα που ακολουθεί) και η μπλε γραμμή την ηλικιακή ομάδα 18-24.

Αρκετά ήταν τα ραντεβού που κλείστηκαν, επίσης. και στις ηλικίες από 30 έως 44. 

Στο γενικό σύνολο ξεπεράσαμε και πάλι τους 100.000 εμβολιασμούς ημεησιώς στις 5 Ιουλίου (111.849) και στις 6 Ιουλίου (103.353). 

εμβολιασμός ηλικίες
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top