Μύκονος: Διακοπές στο «νησί των ανέμων»

Διακοπές στη Μύκονο; Παραλίες και αξιοθέατα που θα σας ταξιδέψουν

Διακοπές στη Μύκονο

Η Μύκονος έχει αναδειχθεί ως ένας από τους top ταξιδιωτικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του διεθνούς τζετ σετ.

Πάρος: Τα καταγάλανα νερά και τα πλακόστρωτα σοκάκια με τις βοκαμβίλιες

Ωστόσο, το «Νησί των Ανέμων» δεν είναι γνωστό μόνο για τα μεγάλα ξέφρενα πάρτι στα πασίγνωστα club του νησιού. Όποιος επισκεφτεί τη Μύκονο θα μαγευτεί από τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία της και καλεί τους επισκέπτες να τήν ανακαλύψει. 

Οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου το πιο γνωστό αξιοθέατο του νησιού

Οι επιβλητικοί ανεμόμυλοι που αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού κτίστηκαν από τους Βενετούς το 16ο αιώνα για να αλέθουν σιτάρι. Μέχρι σήμερα στέκονται αγέρωχοι αποτελώντας το πιο γνωστό και χιλιοφωτογραφημένο αξιοθέατο της Μυκόνου.

Ζάκυνθος: Οι 4+1 καλύτερες παραλίες του νησιού που πρέπει να επισκεφθείς

Μύκονος - Ανεμόμυλοι

Οι Ανεμόμυλοι της Μυκόνου είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού. / φωτογραφία unsplash

Η «Μικρή Βενετία» και τα Ματογιάννια στη Χώρα 

Η Χώρα ή Πρωτεύουσα της Μυκόνου αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο του νησιού, με δαιδαλώδη σοκάκια και δεκάδες μικρά μαγαζιά και μπαράκια.

Σαντορίνη: Η «μάγισσα» των Κυκλάδων με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα

Σχεδόν κάθε σοκάκι οδηγεί στην θάλασσα, όπου βρίσκεται η γνωστή «Μικρή Βενετία». Ονομάστηκε έτσι γιατί τα κτίρια βρίσκονται πάνω ακριβώς στη θάλασσα, θυμίζοντας πολύ τη διάσημη ιταλική πόλη. Το ηλιοβασίλεμα από το συγκεκριμένο σημείο του νησιού είναι εκθαμβωτικό.

Μύκονος - Μικρή Βενετία

Η Μικρή Βενετία στη Μύκονο. / φωτογραφία unsplash

Στην «καρδιά» της Χώρας βρίσκονται και τα πολύ γνωστά Ματογιάννια, όπου θα συναντήσετε πλήθος celebrities που κάνουν τα ψώνια και τις βόλτες τους, αφού το σημείο αποτελεί πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το νησί.  Eκεί μπορείτε να κάνετε τις βραδινές βόλτες σας χαζεύοντας τα μαγαζιά πολύ γνωστών οίκων και τουριστικών καταστημάτων.

Μύκονος Χώρα

Τα στενάκια στη Χώρα της Μυκόνου θα σας μαγέψουν. / φωτογραφία unsplash

Μύκονος

Μύκονος / φωτογραφία unsplash

Στην Άνω Μερά θα δείτε την άλλη πλευρά της Μυκόνου

Η Άνω Μερά είναι ένας όμορφος οικισμός της Μυκόνου. Απέχει 8 χλμ. από τη Χώρα και θυμίζει έντονα κυκλαδίτικο μέρος.

Θα μαγευτείτε από τα μικρά, παραδοσιακά σοκάκια του χωριού, με τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα τοπικά εδέσματα του νησιού.

Μύκονος - Άνω Μερά

Η πλατεία στην Άνω Μερά της Μυκόνου. / φωτογραφία e-mykonos.gr

Στην Άνω Μερά αξίζει να επισκεφτείτε το ιστορικό και γραφικό μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1580 και «φιλοξενεί» σημαντικές Βυζαντινές εικόνες.

Μύκονος - Παναγία Τουρλιανή

Η γνωστή εκκλησία της Παναγίας της Τουρλιανής στην Άνω Μερά. / φωτογραφία travelstyle.gr

Ο Φάρος του Αρμενιστή

Πριν αποχαιρετίσετε το Νησι των Ανέμων αξίζει να κάνετε μια βόλτα μέχρι τον ιστορικό Φάρο του Αρμενιστή. Κτίστηκε το 1891 και προσφέρει μια από τις πιο υπέροχες θέες στο νησί, με το νησί της Τήνου να φαίνεται μόλις μια ανάσα από εκεί!

Μύκονος - Φάρος Αρμενιστή

Ηλιοβασίλεμα στον Φάρο του Αρμενιστή στη Μύκονο. / φωτογραφία unspash

Οι παραλίες της Μυκόνου που πρέπει να επισκεφτείς

Η Μύκονος διαθέτει μερικές από τις διάσημες οργανωμένες παραλίες, με πολυσύχναστα και χλιδάτα beach bars. 

Η πιο γνωστή από αυτές είναι φυσικά η Ψαρού και η «Super Paradise» ή Πλιντρί, που έγινε διάσημη από τα μεγάλα πάρτι που γίνονται κάθε καλοκαίρι στο νησί.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες που είναι πιο προσιτές στο ευρύ κοινό και είναι ιδανικές για ήρεμες βουτιές σε καθαρά κρυστάλλινα νερά, με χρυσή άμμο.

Μύκονος - Ψαρρού

Η γνωστή παραλία Ψαρού στη Μύκονο. / φωτογραφία e-mykonos.gr

1) Παραλία Αγράρι

Φτάνοντας στην παραλία Αγράρι θα συναντήσετε μια απέραντη ακτή με καταγάλα νερά και χρυσή άμμο. Η είναι κατά το ήμισυ οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, όμως ένα μεγάλο τμήμα της είναι διαθέσιμο για όποιον επιθυμεί να στρώσει μόνος την πετσέτα του.

Μύκονος - παραλία Αγράρι

Η χρυσή παραλία Αγράρι. / φωτογραφία e-mykonos.gr

2) Παραλία Καλαφάτης - Αγία Άννα

Ο Καλαφάτης είναι μία από τις παραλίες με «Γαλάζια Σημαία», αφού τα καθαρά και κρυστάλλινα νερά της θα αποζημιώσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Στον Καλαφάτη θα βρείτε αρκετούς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και κυρίως του Windsurfing που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Η παραλία διαθέτει μαγαζιά εστίασης, αλλά και πολύ δροσιά, αφού υπάρχουν δέντρα και αρμυρίκια που σε καλούν να απολαύσεις τη δροσιά τους.

Μύκονος - Παραλία Καλαφάτη

Η παραλία στον Καλαφάτη. / φωτογραφία e-mykonos.gr

3) Φωκός – Μερσίνη

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού! Ο Φώκος είναι μια μικρή σε έκταση, χρυσή παραλία και βρίσκεται σε έναν κολπίσκο του νησιού, 12 χλμ από τη Χώρα.

Μύκονος - Παραλία Φώκος

Η παραλία Φωκός. / φωτογραφία e-mykonos.gr

Μύκονος - Παραλία Μυρσίνη

4) Φτελιά 

Βορεινή παραλία στον όρμο του Πανόρμου, ιδανική για Windsurf και Kitesurf.  Από τη δυτική πλευρά της παραλίας το όλο τοπίο δείχνει σαν λιμνοθάλασσα ειδικά όταν δεν υπάρχει αέρας.

Χωρίζεται σε δύο τμήματα από σχήμα βράχων που καταλήγουν μέχρι τη θάλασσα ανάμεσα στους οποίους έχουν εντοπιστεί προϊστορικές εγκαταστάσεις του Νεολιθικού οικισμού.

Μύκονος - Παραλία Φτελιά

Η παραλία Φτελιά. / φωτογραφία e-mykonos.gr

5) Πάνορμος – Άγιος Σώστης

Ο Πάνορμος αποτελεί την πρώτη από τις παραλίες του δυτικού τμήματος του όρμου του Πανόρμου και παλιότερα την επισκέπτονταν μόνο οι ντόπιοι.

Από την άλλη, ο Άγιος Σώστης είναι η μοναδική φημισμένη παραλία χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες που σε καλεί να αφεθείς στα νερά της. Παλαιότερα ήταν γνωστός προορισμός γυμνιστών.

Μύκονος - Παραλία Άγιος Σώστης

Πάνορμος - Άγιος Σώστης. / φωτογραφία e-mykonos.gr

Διαμονή σε υπέροχα ξενοδοχεία στη Μύκονο

Η Μύκονος είναι ένας κατ΄εξοχήν ακριβός τουριστικός προορισμός. Ωστόσο, εάν επισκεφτείτε το νησί την άνοιξη ή τέλος του καλοκαιριού θα βρείτε αρκετά οικονομικά μέρη για να μείνετε.

Εκτός από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, το νησί διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια σε αρκετά προσιτές τιμές για όλα τα βαλάντια, αρκεί να οπλιστείτε με υπομονή και να ψάξετε διεξοδικά.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων για τη Μύκονο

Το νησί των ανέμων συνδέεται ακτοπλοϊκά και με τα τρία λιμάνια της Αττικής (Ραφήνα, Λαύριο και Πειραιάς). Κατά την καλοκαιρινή περίοδο εκτελούνται 557 προγραμματισμένα δρομολόγια μεταξύ Λαύριο και Μύκονο την εβδομάδα, ενώ από Πειραιά για Μύκονο το δρομολόγιο εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 20.00 και 145,70 ευρώ, ανάλογα με το εάν θα επιλέξετε να ταξιδέψετε με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο. Η διάρκεια του ταξιδιού από Πειραιά προς Μύκονο είναι μεταξύ 2ώ 35λ – 4ώ 20λ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top