Ζάκυνθος: Οι 4+1 καλύτερες παραλίες του νησιού που πρέπει να επισκεφθείς

Για διακοπές στη Ζάκυνθο; Δες τα αξιοθέατα που αξίζει να δεις

Τα νησιά του Ιονίου αποτελούν κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, αφού ξεχωρίζουν για τις χρυσές, αμμώδεις παραλίες τους και την πλούσια βλάστησή τους. Στην κορυφή της λίστας προτίμησης των τουριστών βρίσκεται η Ζάκυνθος.

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο και φιγουράρει κάθε χρόνο στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Ωστόσο, ο «Φιόρος του Λεβάντε» όπως ονομάζεται το νησί αποτελεί ένα μέρος γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις και τοπία που σε καθηλώνουν.

Σαντορίνη: Η «μάγισσα» των Κυκλάδων με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα

Το star.gr σας προτείνει πέντε must αξιοθέατα του νησιού που πρέπει να δείτε από κοντά εφόσον επιλέξετε τη Ζάκυνθο για τις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές.

Ναυάγιο Ζάκυνθος

Η πασίγνωστη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. / φωτογραφία unsplash

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Αποτελεί μια από τις πολυφωτογραφημένες παραλίες της χώρας και θεωρείται η καλύτερη της Ζακύνθου. 

Μύκονος: Εναλλακτικές διακοπές στο «νησί των ανέμων»

Φτάνοντας στο σημείο η θέα θα σας κόψει την ανάσα: η παραλία απλώνεται σε έναν μεγάλο κολπίσκο που τον «αγκαλιάζει» το βουνό. Τα νερά είναι κρυστάλλινα σε μπλε ηλεκτρίκ αποχρώσεις λόγω των πολυάριθμων θειούχων πηγών στις σπηλιές που περιβάλλουν την παραλία και που ελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες θειάφι όταν έχει άνωση.

Ναυάγιο Ζακύνθου

Η πρόσβαση στο Ναυάγιο γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καραβάκια να αναχωρούν καθημερινά από το Πόρτο Βρώμη ή από τον Άγιο Νικόλαο.

Για την ιστορία, το πλοίο εντοπίστηκε το 1980  διαπιστώθηκε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Η αξία των περίπου 2.000 κιβωτίων τσιγάρων εκτιμήθηκε στα 30 εκατομμύρια δραχμές. Το πλήρωμα υποστήριξε πως, αφού επί τρεις μέρες το πλοίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών περιφερόταν μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, εξαιτίας μηχανικής βλάβης προσάραξαν στο ακρωτήρι Σχοινάρι.

Μαραθονήσι: Το νησί της χελώνας Καρέτα – καρέτα

Πάρος: Τα καταγάλανα νερά και τα πλακόστρωτα σοκάκια με τις βοκαμβίλιες

Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί που βρίσκεται στον κόλπο με τις χελώνες σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία Λίμνη Κερί.

Ζάκυνθος - Μαραθονήσι

Το Μαραθονήσι είναι ένα από τα μέρη που αναπαράγεται η θαλάσσια χελώντα Καρέτα - καρέτα / φωτογραφία travelstyle.gr

Σήμερα είναι ακατοίκητο και αποτελεί ένα από τα μέρη αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας καρέτα – καρέτα. Το νησί συμπεριλαμβάνεται στο θαλάσσιο πάρκο και για αυτό απαγορεύεται η αγκυροβόληση. Είναι επισκέψιμο μόνο με ιδιωτικό σκάφος ή λαμβάνοντας μέρος σε οργανωμένες εκδρομές με καΐκι, ή ακόμα και με κανό.

Ζάκυνθος - καρέτα καρέτα

Οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα - καρέτα βρίσκουν καταφύγιο στις παραλίες της Ζακύνθου. / φωτογραφία unsplash

Δείτε το Μαραθονήσι από ψηλά.

Ζάκυνθος: Εξωτικές βουτιές στα Σπήλαια του Κεριού και τις Γαλάζιες Σπηλιές

Κοντά στο ακρωτήρι Μαραθιά, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, υπάρχουν δεκάδες φυσικές σπηλιές που κόβουν την ανάσα! 

Μπορείτε να τις προσεγγίσετε με ιδιωτικό σκάφος ή συμμετέχοντας σε μια οργανωμένη εκδρομή. Σε πολλές από αυτές η είσοδος ίσα ίσα που επιτρέπει την πρόσβαση του πλωτού, ωστόσο μπορείτε να τις προσεγγίσετε κολυμπώντας.

Ζάκυνθος - σπηλιές

Στη Ζάκυνθο θα βρείτε δεκάδες σπηλιές που μπορείτε να τις εξερευνήσετε με καραβάκια. / φωτογραφία unsplash

Επίσης, μπορείτε να σταματήσετε για μπάνιο και ηλιοθεραπεία σε μια από τις μικρές αμμουδιές του Ακρωτηρίου Μαραθιά ή να προχωρήσετε με την βάρκα για να θαυμάσετε τις Μυζήθρες.

Μετά τα Σπήλαια του Κεριού σειρά έχουν οι Γαλάζιες σπηλιές που βρίσκονται κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής του νησιού: αρχίζουν αμέσως μετά τον Άγιο Νικόλαο για να τελειώσουν κοντά στο ακρωτήριο Σχoινάρι. Πήραν το όνομά τους από τις ιδιαίτερες αντανακλάσεις του νερού στο εσωτερικό τους. 

Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση η πρόσβαση γίνεται από τη θάλασσα με καραβάκι ή φουσκωτό.

Σπηλιές Ζάκυνθος

Ζάκυνθος: Εξερευνήστε τον απόκρυφο Πόρτο Λημνιώνα

Είναι ένα από τα πιο απόκρυφα μέρη της Ζακύνθου με ελάχιστες παροχές για τους τουρίστες.

Για να φτάσετε στο σημείο πρέπει πρώτα να περάσετε από το χωριό του Αγίου Λέοντα και ακολουθώντας τις πινακίδες θα κατηφορίσετε προς τη θάλασσα. 

Και εκεί θα βρείτε σπηλιές που σας καλούν να τις εξερευνήσετε.

Ζάκυνθος: Περπατήστε στο γραφικό χωριό Μπόχαλη

Η Μπόχαλη είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό στην κορφή του ακρωτηρίου στην πίσω μεριά της πόλης της Ζακύνθου.

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από ψηλά απολαμβάνοντας το φαγητό σας στα ταβερνάκια του χωριού. Επίσης, αξίζει να πάτε στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής με τις βυζαντινές εικόνες του.

Δείτε από ψηλά το γραφικό χωριό Μπόχαλη.

Ζάκυνθος: Οι πέντε καλύτερες παραλίες του νησιού που πρέπει να επισκεφτείτε

Εκτός από την παραλία Ναυάγιο που ξεχωρίζει για την απαράμιλλη ομορφιά της υπάρχουν αρκετές ακόμα πλαζ γνωστές για τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά τους που σας καλούν να τις απολαύσετε.

Παραλία Λαγανάς

Ο Λαγανάς είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Έχει έκταση περίπου 9 χλμ. και καλύπτεται από λευκή άμμο. Εκεί θα βρείτε πολλά beach bars και σκάφη που κάνουν ημερήσιες εκδρομές.

Ζάκυνθος - παραλία Λαγανάς

Η παραλία Λαγανάς στη Ζάκυνθο. / φωτογραφία travelstyle.gr

Άγιος Σώστης

Ο Άγιος Σώστης βρίσκεται ανάμεσα στο Λαγανά και στο Κερί. Η πρόσβαση στο νησάκι γίνεται με μια ξύλινη γέφυρα που θυμίζει μέρη εξωτικά.

Άγιος Σώστης - Ζάκυνθος

Η μικρή ξύλινη σκάλα θα σας οδηγήσει στην Άγιος Σώστη. / φωτογραφία unsplash

Άγιος Σώστης

Παραλία Μπανάνα

Η Μπανάνα είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται 15 χλμ. νότια της Χώρας και θα εντυπωσιαστείτε από την ψιλή χρυσή άμμο.

Παραλία Μπανάνα - Ζάκυνθος

Η παραλία Μπανάνα. / φωτογραφία travelstyle.gr

Παραλία Πόρτο Κούκλα

Η παραλία αυτή είναι… όνομα και πράγμα! Βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από την πόλη της Ζακύνθου και το ηλιοβασίλεμα που θα αντικρίσετε το δειλινό θα σας ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς.

Πόρτο Κούκλα Ζάκυνθος

Η χρυσή παραλία Πόρτο Κούκλα στη Ζάκυνθο. /  φωτογραφία travelstyle.gr

Παραλία Ξύγκια

Η παραλία αυτή είναι γνωστή για τις… ιαματικές της ιδιότητες, αφού το θειάφι που περιέχουν τα νερά ενδείκνυται για όσους έχουν προβλήματα αρθρίτιδας. 

Βρίσκεται περίπου 23 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας και η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο.

Παραλία Ξύγκια - Ζάκυνθος

Η παραλία Ξύγκια. / φωτογραφία travelstyle.gr

Ζάκυνθος: Πού να μείνετε

Η Ζάκυνθος έχει εκατοντάδες καταλύματα για όλα τα βαλάντια. Μπορείτε να βρείτε από διαμερίσματα και πολυτελείς βίλες μέχρι οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Επίσης, το νησί διαθέτει τρία οργανωμένα camping στον Λαγανά, στο Μέσο Γερακάρι και στο χωριό Ψαρού.

Ζάκυνθος

Ηλιοβασίλεμα στο Ναυάγιο. / φωτογραφία unsplash

Ζάκυνθος: Οι γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάστε

Η Ζάκυνθος φημίζεται για το καλό φαγητό και μπορείτε να βρείτε γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το γεμιστό κουνέλι ή το «σπετζοφάϊ», χειροποίητες πίτες με ντόπιο κατσικίσιο τυρί αλλά και φρέσκα ψαρικά.

Επίσης, αξίζει να δοκιμάζετε την παραδοσιακή τυροκαυτερή (μαλακό τυρί, τυπικό της Ζακυνθού, με πιπέρι που αλείφεται, τόσο πικάντικο που σερβίρεται σαν ορεκτικό) και το φημισμένο τυρί της Ζακυθου το Λαδοτύρι (πικάντικο τυρί που τρώγεται σκέτο η μεσα στα φαγητα).

Στο νησί θα βρείτε τέλος vegan και gourmet εστιατόρια που το μενού τους θα σας εντυπωσιάσει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top