Γλυκά Νερά: Δικαστική ψυχολόγος αναλύει το προφίλ του «νάρκισσου» δολοφόνου

Γιατί ο 32χρονος πιλότος- δολοφόνος σκότωσε και τον σκύλο;

Η Χριστίνα Αντωνοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το προφίλ του 32χρονου πιλότου και καθ'ομολογία δολοφόνου της άτυχης Καρολάιν

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την ομολογία του 32χρονου συζυγοκτόνου για τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.  

Γλυκά Νερά: «Είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ» - Οι δύο ώρες της φρίκης

Η δικαστική ψυχολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου, μίλησε στη σημερινή εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», παρουσιάζοντας την οπτική της σχετικά με το ψυχολογικό προφίλ του 32χρονου πιλότου και δράστη της στυγερής δολοφονίας.  

Ο σύζυγος και δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν έλεγε ψέματα επί 38 μέρες

Γλυκά Νερά: «Έχει 100% ναρκισσιστική διαταραχή αλλά αυτό δεν τον δικαιολογεί» 

Η κυρία Αντωνοπούλου μίλησε για τον 32χρονο, περιγράφοντάς τον ως «νάρκισσο» αλλά τονίζοντας πως αυτό δεν του αφαιρεί κανένα μερίδιο της ευθύνης για το έγκλημα: «Ο άνθρωπος αυτός έχει σκηνοθετική παράνοια. Πίστευε ότι έχει τη δύναμη να ξεγελάσει ένα ολόκληρο σύστημα. Να κάνει το τέλειο έγκλημα. Αυτός ο άνθρωπος δείχνει να είναι αμερόληπτος, αλώβητος, κυνικός και χωρίς συναίσθημα. Ένα άδειο κουφάρι. Έχει 100% ναρκισσιστική διαταραχή, χωρίς αυτό να του δίνει φυσικά κάποιο ελαφρυντικό σχετικά με την «απώλεια ελέγχου». Είχε απόλυτο έλεγχο αλλά μέσα σε μια παρανοϊκή διάσταση».  

Γλυκά Νερά: Από πού εμπνεύστηκε ο πιλότος το παραμύθι με τη ληστεία

Η δικαστική ψυχολόγος τόνισε επίσης πως ασχέτως οποιασδήποτε ψυχικής διαταραχής που ενδέχεται να φέρει ο δράστης, η ενδοοικογενειακή βία είναι αυτή που ορίζει το έγκλημα του. 

Γλυκά Νερά: «Δεν έχει αναστολές» - Ποινική δίωξη για τον 32χρονο

Η άτυχη Καρολάιν σκοτώθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και μπροστά στα μάτια της κόρης τους

Η Χριστίνα Αντωνοπούλου αναφέρθηκε και στο γεγονός πως το ζευγάρι είχε γνωριστεί όσο ακόμα η Καρολάιν ήταν 15 χρόνων. «Οι σχέσεις αυτές έχουν συχνά την συναισθηματική διαδικασία του ελέγχου. Ο εν λόγω άντρας αντιμετώπιζε την άτυχη κοπέλα σαν να είναι  δικιά του».  Αυτός είναι και ο λόγος που σκότωσε τον σκύλο, επρόκειτο για το δικό της αγαπημένο στοιχείο, το οποίο ο δολοφόνος ήθελε να καταστρέψει. Αντίθετα, το μωρό δεν το πείραξε, γιατί είναι προέκταση του εαυτού του. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι κακό στον εαυτό του».  

Γλυκά Νερά: «Ήταν προμελετημένο. Δύο ώρες σκηνοθετούσε τη ληστεία»

Κλείνοντας η δικαστική ψυχολόγος έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση σχετικά με το σοκ που έχει προκαλέσει η είδηση της ομολογίας του 32χρονου πιλότου στην ελληνική κοινωνία: «Η κοινωνία μας όταν έγινε το έγκλημα δεν ήθελε να δεχθεί την ενδοοικογενειακή βία. Δεν ήθελε να μετατρέπουμε την αγάπη σε βία. Επομένως αποφεύγαμε ακόμα και να σκεφτούμε ότι αυτός ο πιλότος μπορούσε να είναι ένοχος. Το βγάζαμε από το μυαλό μας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας» τόνισε η Χριστίνα Αντωνοπούλου, αναφερόμενη στη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου του 2021.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top