Σε κώμα ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

«Έχει φύγει ο ανθρωπος», είπε η αδελφή του

Ένας 42χρονος άνδρας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας βρίσκεται σε κώμα εδώ και δέκα μέρες, μετά τον εμβολιασμό του με το AstraZeneca

Όπως είπε η αδελφή του στο Mega, ο ασθενής νοσηλεύεται σε κώμα στην εντατική και η κατάστασή του κρίνεται από τους γιατρούς εξαιρετικά κρίσιμη.

AstraZeneca: Με SMS θα ενημερώνονται οι πολίτες για να αλλάξουν το εμβόλιο

«Έχει φύγει ο άνθρωπος, δεν υπάρχει. Δεν είναι ακόμα κλινικά νεκρός», είπε και πρόσθεσε:

«Βγήκαμε κι είπαμε την περιπέτειά μας για να προστατευτούν κι άλλοι άνθρωποι. Όλη η οικογένεια είναι υπέρ των εμβολίων».

Εμβολιασμοί: 1η δόση AstraZeneca, 2η Pfizer- Αποτελεσματικός ο συνδυασμός!

Δέκα μέρες μετά τον εμβολιασμό του ο 42χρονος εμφάνισε σύνδρομο Guillain-Barré, όμως στην αρχή οι συγγενείς του πίστεψαν ότι οφείλεται στην ασθένειά του. Μάλιστα όπως είπε η αδελφή του, ακόμα οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι ήταν παρενέργεια από το εμβόλιο. 

Eμβόλιο AstraZeneca: «Από τον Απρίλιο ήταν γνωστό ότι προκαλεί θρομβώσεις»

«Είναι κρίμα, είναι κρίμα, για ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας τόσο χρόνια. Για να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι γύρω τους, εμβολιάστηκαν. Για κάποιους φιλάσθενους να μην ήταν όλα τα εμβόλια στην λίστα» είπε η αδελφή του 42χρονου, τονίζοντας ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει για τα προβλήματα υγείας του τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας.

Αλαλούμ με το AstraZeneca και δίλημμα για 420.000 πολίτες  

Από την πλευρά της, η Αθηνά Λινού, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για κανένα εμβόλιο όταν υπάρχει σκλήρυνση κατά πλάκας. 

«Μπορεί να είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο […] Είναι σκληρό να χάνεις τον άνθρωπό σου στην προσπάθεια να τον βοηθήσεις», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top