Αλαλούμ με το AstraZeneca και δίλημμα για 420.000 πολίτες  

Ποιοι έμειναν μετέωροι και χωρίς σαφείς οδηγίες από την Πολιτεία  

Πλούσιο παρασκήνιο για την Επιτροπή Εμβολιασμών και το μπέρδεμα που νιώθουν οι πολίτες μετά τη νέα σύσταση για το εμβόλιο της AstraZeneca, αποκάλυψε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Εμβόλιο AstraZeneca: Εξετάζεται το ηλικιακό όριο και στην Ελλάδα

Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε στο «χάος στην Ευρώπη που αλλάζει συνέχεια τα όρια ηλικίας στο AstraZeneca» όπως και στο χάος για το ίδιο ζήτημα και στην Ελλάδα.  

«Μιλάμε πια για ένα νεκρό εμβόλιο που κανείς δε θέλει να το κάνει. Σκεφτείτε ότι για την πρώτη δόση εκκρεμούν όλα κι όλα 1. 200 ραντεβού, που κι αυτά φαντάζομαι θα ακυρωθούν. Όμως σημασία έχει τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση,  πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν άλλη επιλογή. Αυτό ήταν το μόνο εμβόλιο που ήταν διαθέσιμο και σε  αυτό τους έστειλαν» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star.   

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεχίζεται η χορήγηση του AstraZeneca

Όπως επίσης ανέφερε,  120.000 πολίτες είναι άνω των 60 και θεωρητικά δεν έχουν πρόβλημα και μπορούν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.  300.000 άνθρωποι όμως είναι κάτω των 60, δεν ξέρουν τι να κάνουν και αισθάνονται εγκλωβισμένοι.

 

Ο λόγος είναι ότι θεωρούν πώς το να κάνουν το AstraZeneca είναι ρίσκο αλλά αν κάνουν άλλο εμβόλιο στη β΄ δόση, δεν έχει δοκιμαστεί ο συνδυασμός.  

AstraZeneca: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δεύτερη δόση του εμβολίου

«Παρασκηνιακά στην επιτροπή λένε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κάθε πολίτης πρέπει να μιλήσει με ένα γιατρό για να τον συμβουλεύσει ποιο εμβόλιο να κάνει. Αλλά τι να ξέρει ο οικογενειακός γιατρός; Εδώ  ολόκληρη επιτροπή αλλά λέει Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, άλλα… Τρίτη – Πέμπτη - Σάββατο, προκαλώντας τεράστια σύγχυση στον κόσμο» σχολίασε η Κ. Μακρή.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top