Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ένοχοι κρίθηκαν οι 8 από τους 9 Κρητικούς

Για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση

Ένοχοι κρίθηκαν οι 8 από τους 9 Κρητικούς, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων επέβαλε στους 5 από τους 8 κατηγορουμένους ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση, ενώ στους 3 επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων εξέφρασαν την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών σε δεύτερο βαθμό.

Η σπαρακτική κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξεκίνησε η δίκη - Συγκλονίζει η μητέρα του

Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο δικαστήριο, η οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», μίλησε για όλα όσα περνούσε το παιδί της στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Πατέρας και μάνα Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πετούσαν φρούτα και καυτό νερό στον αδικοχαμένο Βαγγέλη, τον είχαν δέσει σε καρέκλα, του έδιναν σφαλιάρες ενώ έφτασαν στο σημείο να τον δέσουν με πετσέτα και να τον σύρουν στο πάτωμα. Αυτά ισχυρίστηκε η μητέρα του στο δικαστήριο. 

Μάνα Γιακουμάκη: «Όλοι είναι εδώ, ζωντανοί. Ο Βαγγέλης μου είναι στο χώμα»

Καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσής της η μητέρα του ήταν ψύχραιμη, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της όταν ένας από τους συνηγόρους έδειξε στην έδρα μία φωτογραφία που ήταν όλη η παρέα μαζί και, ένα βίντεο το οποίο φέρεται να τράβηξε ο Βαγγέλης. Η μητέρα του ζήτησε να απομακρυνθούν και τα δύο, καθώς δεν μπορούσε ούτε τη φωτογραφία να βλέπει, ενώ θηκε πως η φωνή που ακούγονταν στο βίντεο ήταν η φωνή του παιδιού της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top