Δολοφονία Ζάκυνθος: Το «βαθύ λαρύγγι» οδήγησε στην εξιχνίαση

Ένταλμα σύλληψης για γνωστό εφοπλιστή

Ένταλμα σύλληψης γνωστού εφοπλιστή για την υπόθεση δολοφονίας της συζύγου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο. Βίντε/πηγή: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 8/6

Μια κατάθεση ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που οδήγησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίνου Κορφιάτη, πριν ακριβώς από έναν χρόνο. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, το μεσημέρι της 7ης Μαΐου, ενώ βρισκόταν σε γραφείο στο κέντρο της Ζακύνθου. 

Αυτή ήταν η δεύτερη δολοφονική επίθεση σε βάρος του, καθώς πέρσι εκείνος ήταν ο στόχος των πληρωμένων δολοφόνων, όμως νεκρή έπεσε η σύζυγός του, αφήνοντας πίσω της τρία παιδιά.

Ζάκυνθος: Ένταλμα σύλληψης κατά εφοπλιστή για τη δολοφονία της Χριστίνας

Ο μάρτυρας «φωτιά», το «βαθύ λαρύγγι» που μίλησε στην αστυνομία, γνώριζε εκ των έσω το σκηνικό της δολοφονίας του επιχειρηματία πριν ένα μήνα και της συζύγου του πριν από έναν χρόνο. 

Ο ίδιος αν και δεν ήταν μέσα στο σκηνικό, περιέγραψε με λεπτομέρειες όλα όσα γνώριζε, ενώ φέρεται να υπέδειξε ως ηθικό αυτουργό τον απότακτο αστυνομικό, ο οποίος μέσα από τη φυλακή φέρεται να έδινε τις οδηγίες στους δύο εκτελεστές και τους συνεργούς τους. Μάλιστα το κινητό του τηλέφωνο που κατασχέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε και αυτό στοιχεία στους αστυνομικούς. 

Ζάκυνθος: Αστυνομικός και σωματοφύλακας εφοπλιστή μεταξύ των προσαχθέντων

«Είδα και αναγνώρισα τους δράστες που επιβιβάστηκαν στο σκάφος του εφοπλιστή στη Σκαφιδιά Ηλείας, το βράδυ πριν την δολοφονία και όταν επέστρεψαν σε αυτό μετά το έγκλημα. Είχαν μαζί τους κράνη μοτοσυκλέτας και ένα πιστόλι. Μου είπαν ότι είχαν σκοτώσει το ζευγάρι (δεν γνώριζαν ότι είχε διασωθεί ο Κορφιάτης) και κατονόμασαν ότι αυτός που είχε δώσει την “εντολή” ήταν ο απότακτος αστυνομικός. Άλλαξαν και πέταξαν τα ρούχα που φορούσαν, όπως και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν. Είπαν επίσης, ότι είχαν πετάξει την μοτοσυκλέτα, ένα YAMAHA TDM 850, στη θάλασσα στην περιοχή Πόρτο Ρώμα Ζακύνθου», αυτά φέρεται να κατέθεσε το «βαθύ λαρύγγι» της μαφίας της Ζακύνθου.

Ο απότακτος αστυνομικός που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης

Μετά την κατάθεση αυτή ακολούθησαν οι επτά συλλήψεις σε Ζάκυνθο, Ηλεία και Αθήνα, ενώ αναζητούνται τρία ακόμα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία της 37χρονης. 

Ζάκυνθος: Έξι προσαγωγές για τη δολοφονία της συζύγου επιχειρηματία

Ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι ένας απότακτος αστυνομικός που είχε φυλακισθεί για ληστεία με λεία 550.000 ευρώ από τον νυν δήμαρχο Ζακύνθου το 2016. 

Φυσικοί αυτουργοί είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας συνοδός ασφαλείας εφοπλιστή και ένας κάτοικος του νησιού που έχει φυλακισθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο πρώτος συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή και αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο δεύτερος παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές.

Τα τρία άτομα που αναζητούνται είναι ένας εφοπλιστής, ένας πρώην αστυνομικός που φέρεται να ήταν εκείνος που έκρυψε το φουσκωτό σκάφος και μία γυναίκα, σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων, η οποία φέρεται να εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» και να ήταν εκείνη που είπε στους εκτελεστές ότι πλησιάζει ο επιχειρηματίας με τη σύζυγό του, πριν τους δολοφονήσουν. 

Τα στοιχεία που έχει η αστυνομία στα χέρια της

Η αστυνομία, εκτός από την κατάθεση του μάρτυρα, έχει στη διάθεσή της κι άλλα στοιχεία, όπως DNA που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, αλλά και αποτυπώματα κάποιων από τους κατηγορούμενους που επέβαιναν στο σκάφος με το οποίο διέφυγαν από τη Ζάκυνθο. 

Ζάκυνθος: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου του επιχειρηματία ζήτησε ο εισαγγελέας

Υπάρχουν, επίσης, σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών των συλληφθέντων. 

Ζάκυνθος: Ο επιχειρηματίας είχε κατονομάσει τους δολοφόνους της συζύγου του

Πέρυσι ο 54χρονος επιχειρηματίας, μετά από τη δολοφονική ενέδρα που στήθηκε σε βάρος του και στην οποία έπεσε νεκρή η σύζυγός του, είχε δώσει αυτά τα στοιχεία και τα ονόματα όλων των πρωταγωνιστών στην αστυνομία. Είχε, επίση,ς υποβάλει μήνυση κατά οχτώ ατόμων και με έγγραφη αναφορά του ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών έρευνας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. 

Ζάκυνθος: Τον «γάζωσαν» με 19 σφαίρες- Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

«Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και τη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του. Τη στάση του αυτή, με τις παλάμες να τείνουν προς τα πίσω, την αναγνώρισα αμέσως, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθεται στις άμαξες με τα άλογα, τις οποίες χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς, ο ίδιος και η οικογένειά του και είναι μοναδική, καθώς το εν λόγω άτομο πάσχει από χαρακτηριστικό είδος κύφωσης», ανέφερε στη μήνυση που είχε υποβάλει ενώ κατονόμασε τον οδηγό της μοτοσικλέτας αλλά και άτομα που βοήθησαν τους δράστες.

Ειδικά για τον συνοδό ασφαλείας ανέφερε: «… διακατέχεται από ισχυρό σε βάρος μου μένος, το οποίο ερείδεται σε έξωσης της εταιρείας του από ξενοδοχείο που είχε υπομισθώσει παράνομα». 

Ζάκυνθος: Στα χέρια των αρχών 10 βίντεο- Πιθανό να υπήρχαν συνεργοί

Για τον ένα από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας ανέφερε ότι κίνητρο αποτέλεσε η καταδίκη σε υποθέσεις ναρκωτικών, για τις οποίες έκανε αποκαλύψεις ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα πάντως οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στην Αθήνα και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να μεταφερθούν στη Ζάκυνθο. Στις 12:30 στη ΓΑΔΑ θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top