Ζάκυνθος: Αστυνομικός και σωματοφύλακας εφοπλιστή μεταξύ των προσαχθέντων

Μαζί με άλλα τέσσερα άτομα είχαν κατονομάστεί σε μήνυση του Κορφιάτη

Ένας απότακτος αστυνομικός ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί, καθώς επίσης και άλλα πέντε άτομα έχουν προσαχθεί για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο Ντίμη Κορφιάτη το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους ενώ βρίσκονταν πάνω στη μηχανή τους.

Ζάκυνθος: Έξι προσαγωγές για τη δολοφονία της συζύγου επιχειρηματία

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες, εκτός από τον απότακτο αστυνομικό βρίσκεται και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή.

Οι αρχές έκαναν ολονύχτιες ταυτόχρονες εφόδους στη Ζάκυνθο, τον Πύργο και Αθήνα και αυτή τη στιγμή οι συλληφθέντες εξετάζονται για τη δολοφονία της 37χρονης μπροστά στα μάτια του συζύγου της, ο οποίος αν και τότε γλίτωσε, δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό.

σύζυγος επιχειρηματία Ζάκυνθος

Οι αρχές αναζητούν ακόμα άλλα τέσσερα άτομα για την υπόθεση.

Αυτοί που έχουν προσαχθεί είχαν κατονομαστε στη μήνυση που είχε υποβάλλει τον περασμένο Δεκέμβριο ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του βασικού υπόπτου

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπισή του βασικού υπόπτου ως δράστη της ανθρωποκτονίας εις βάρος της γυναίκας του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου.

Ο κ. Κούγιας έχει ζητήσει αντίγραφα της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο του γνωστού ποινικολόγου αναφέρει:

«Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛΑΣ για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, το οποίο είναι νόμιμο δικαίωμά του.

Δυστυχώς, η πίεση των πολιτικών προϊσταμένων της ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται να οδηγεί κατά την κρίση μας και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στη ΓΑΔΑ εις βάρος ενός συνεργάτου του γραφείου μας σε ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και μας φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα καταγγείλουμε, αφού κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top