Ζάκυνθος: Έξι προσαγωγές για τη δολοφονία της συζύγου επιχειρηματία

Εκτελέστηκε και ο ίδιος σε ενέδρα θανάτου πριν από έναν μήνα

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στη Ζάκυνθο για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε πριν από έναν μήνα. Η αστυνομία προσήγαγε έξι άτομα για την υπόθεση και όταν συλληφθούν θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Ζάκυνθος: Σκότωσαν επιχειρηματία - Πέρυσι είχαν δολοφονήσει τη σύζυγό του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εντοπίστηκαν στη Ζάκυνθο, ένας στον Πύργο και δύο στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα. Οι προσαχθέντες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και ανακρίνονται. Σύμφωνα με το imerazante.gr, η επιχείρηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα. 

Το ένα από τα άτομα που εξετάζονται φέρεται να είναι απότακτος αστυνομικός, ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί, και οι δύο άλλοι κάτοικοι Ζακύνθου. Ο ένας φέρεται να είναι ο οδηγός του σκάφους που μετέφερε στο νησί τους εκτελεστές και ένα ακόμα άτομο.

Ζάκυνθος: Ο επιχειρηματίας είχε μηνύσει οκτώ άτομα για την περσινή ενέδρα

Η δολοφονία της συζυγού του Κορφιάτη

Ήταν Ιούνιος του 2020, όταν η 37χρονη σύζυγος του επιχειρημάτια έπεσε νεκρή από πυρά αγνώστων που είχαν στήσει καρτέρι σε εκείνη και τον σύζυγό της. 

Οι δυο τους επέβαιναν σε ένα σκουτεράκι, όταν τους πλησίασαν άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί και τους γάζωσαν εν κινήσει. Η γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα, αφήνοντας πίσω τρία ανήλικα παιδιά, ενώ ο επιχειρημάτιας είχε τραυματιστεί σοβαρά. 

Τότε μάλιστα είχε καταθέσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου λεπτομερή αναφορά, κατονομάζοντας τον Έλληνα «πληρωμένο» δολοφόνο της συζύγου του, που είχε αποσπάσει το ταχύπλοο διαφυγής από γνωστή οικογένεια εφοπλιστών, στην οποία κατά το παρελθόν είχε εργαστεί ως σωματοφύλακας. 

Ο 54χρονος είχε καταγγείλει στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ότι η ντόπια μαφία που δρα στο νησί με εγκέφαλο υπαστυνόμο της Ασφάλειας Ζακύνθου, έχει αναθέσει νέο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του με τον ίδιο εκτελεστή, όπως εξάλλου είχε συμβεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν και πριν την ενέδρα όπου έχασε την ζωή της η σύζυγός του.

Η δολοφονία του επιχειρηματία

Ο επιχειρηματίας έπεσε νεκρός στις 7/5/2021 μέσα στο γραφείο του λογιστή του. Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και τον γάζωσαν με 19 σφαίρες. 

Εκτέλεση Ζάκυνθος: Στα χέρια της αστυνομίας βίντεο των δραστών

Πληροφορίες ανέφεραν τότε πως οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο κλεμμένο από την Αθήνα και είχαν μαζί τους δύο όπλα. Μετά την εκτέλεση, οι δράστες έκαψαν το όχημα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top