Χανιά: Σερβιτόρος έσωσε τουρίστα από πνιγμό και βραβεύτηκε από το 112

«Είναι τιμή μου» δηλώνει ο σερβιτόρος- Βίντεο από την επίμαχη στιγμή

Ένας σερβιτόρος από τα Χανιά Κρήτης κατάφερε να βραβευτεί από το 112, καθώς έσωσε Βρετανό τουρίστα από πνιγμό με τη μέθοδο Heimlich 

Ο Βασίλης Παντελάκης τιμήθηκε για την ηρωική του πράξη και δήλωσε: «Είναι τιμή μου να λαμβάνω το βραβείο 112 από την υπηρεσία της EENA (European Emergency Number Association).. Ο σκοπός, από την αρχή, ήταν να ανεβάσω αυτό το βίντεο για να δουν οι άνθρωποι πόσο σημαντικές είναι οι πρώτες βοήθειες. Σε έναν τέλειο κόσμο, θα γίνονταν μαθήματα πρώτων βοηθειών σε κάθε σχολείο. Ελπίζω αυτό να γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή». 

Πώς να προφυλαχθείτε από τον πνιγμό

Χανιά: Πώς ένας σερβιτόρος έσωσε Βρετανό τουρίστα από πνιγμό 

Πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2019, ένας Βρετανός τουρίστας γευμάτιζε με τη σύζυγό του στην ταβέρνα που εργάζεται ο Βασίλης Παντελάκης στα Χανιά. Ξαφνικά, ο τουρίστας άρχισε να δείχνει σημάδια δυσκολίας στην αναπνοή, καθώς είχε στραβοκαταπιεί.  

Ο άντρας από τη Μεγάλη Βρετανία σηκώθηκε όρθιος, ενώ η σύζυγός του τον χτυπούσε στην πλάτη προκειμένου να τον βοηθήσει. Ευτυχώς, ο Έλληνας σερβιτόρος έτρεξε για να παρέχει στον άντρα τις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να τον σώσει.   

Σέρρες-Πτώση Τσέσνα: Η μητέρα του πιλότου, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Βασίλης Παντελάκης έμαθε την μέθοδο Heimlich στο ίντερνετ: «Καταφέραμε με αυτό το βίντεο να δει ο κόσμος ότι είναι δυνατό με τη γνώση πρώτων βοηθειών να σώσει κάποια ζωή. Γίνονται σχετικά σεμινάρια σε όλο τον κόσμο και στα Χανιά στους χώρους εστίασης». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top