Σέρρες-Πτώση Τσέσνα: Η μητέρα του πιλότου, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Οποιαδήποτε άλλη μέρα θα είχαμε θρηνήσει θύματα

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα στο χωριό Πρώτη Σερρών όταν μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε σε κατοικημένη περιοχή και καρφώθηκε σε ένα σπίτι. Ο νεαρός πιλότος ανασύρθηκε αιμόφυρτος και σοκαρισμένος, ενώ νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Σερρών.

Όπως θα δείτε και στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 19χρονος χειριστής Στέργιος Νάτσιος πριν από μια εβδομάδα είχε βραβευτεί για την πρώτη του σόλο πτήση με μονοκινητήριο αεροπλάνο τύπου Τσέσνα. 

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Πρώτη Σερρών: Εικόνες από το ατύχημα

Πτώση Τσέσνα στην Πρώτη Σερρών

Με ένα τέτοιο αεροπλάνο φαίνεται στο video να κάνει ελιγμούς πάνω από το χωριό Πρώτη στις Σέρρες λίγο πριν τη συντριβή. Στον τελευταίο του ελιγμό το αεροπλάνο προσέκρουσε στα κλαδιά του πλατάνου. Το αεροπλάνο αναποδογύρισε και έπεσε με το ρύγχος πάνω στο οίκημα.

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις τελευταίες εξελίξεις μετά την πτώση του Τσέσνα

Σέρρες: Η μητέρα του πιλότου, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Από την πρόσκρουση η καμπίνα άνοιξε και ο πιλότος έπεσε κάτω στο πεζοδρόμιο. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες ήταν η ίδια του η μητέρα, η οποία τυχαίνει να δουλεύει σε ένα φαρμακείο της περιοχής κοντά στον τόπο του ατυχήματος.

Εκτός από τη μητέρα του 19χρονου πιλότου δίπλα του από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο πρόεδρος του χωριού και η μικροβιολόγος Χριστίνα Οικονόμου. 

Πτώση Τσέσνα στην Πρώτη Σερρών

Oι πυροσβέστες προσπάθησαν να προλάβουν την έκρηξη

Το πιλοτήριο και τα φτερά διαλύθηκαν. Το ίδιο και το μπαλκόνι του παρακείμενου κτίσματος. Οι πυροσβέστες πλημμύρισαν το σημείο με αφρό, καθώς το ντεπόζιτο τρύπησε απο τη σύγκρουση και υπήρχε διαρροή καυσίμων.  

Πτώση Τσέσνα στην Πρώτη Σερρών

Τι προκάλεσε την πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός έκανε τη δεύτερη σόλο πτήση του. Ήθελε να συμπληρώσει ώρες για να ανέβει κατηγορία και πετούσε πάνω από το χωριό με χαμηλή ταχύτητα.  

Πτώση Τσέσνα στην Πρώτη Σερρών

Η τύχη φαίνεται πως χαμογέλασε στον 19χρονο πιλότο αλλά και στους κάτοικους της Πρώτης Σερρών. Στο σημείο όπου προσέκρουσε το τσεσνα  λειτουργεί ταβέρνα η οποία σήμερα ήταν κλειστή. Οποιαδήποτε άλλη μέρα εκεί που βλέπετε το διαλυμένο αεροπλάνο θα κάθονταν αμέριμνοι θαμώνες.

Πτώση Τσέσνα στην Πρώτη Σερρών

Πτώση Τσέσνα στην Πρώτη Σερρών

 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top