Γκ.Μαγιορκίνης: «Δεν είναι ώρα για χαλάρωση. Η πανδημία είναι ακόμα εδώ»

Σημεία αποσυμπίεσης δείχνει το σύστημα υγείας

Αρκετά πιεσμένο εξακολουθεί να παραμένει το σύστημα υγείας αλλά το ενθαρρυντικό είναι ότι η πανδημία άρχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 1.000 στην Αττική - «Βράζει» η Αιτωλοακαρνανία

Όσων αφορά τον αριθμό των ατόμων στην Ελλάδα που βρίσκονται υπό παρακολούθηση στις ΜΕΘ είπε ότι την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8% ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο παρουσίασε μείωση. 

Επίσης έκανε λόγο και για τα παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα και είπε πως παρουσιάζεται μείωση με τα περισσότερα κρούσματα και θάνατοι να καταγράφονται στην Ινδία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας και είπε ότι δεν είναι η στιγμή για χαλάρωση καθώς δεν έχουμε βγει ακόμα από την πανδημία. 

Εμβόλιο κορωνοϊού για παιδιά: Θετικοί οι παιδίατροι, αλλά υπό προϋποθέσεις

Αναφέρθηκε επίσης και στα self-test λέγοντας ότι μέχρι σήμερα πάνω από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 10 εκατ. πολίτες ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 14.172 κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top