Εμβόλιο κορωνοϊού για παιδιά: Θετικοί οι παιδίατροι, αλλά υπό προϋποθέσεις

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα, εφόσον εγκριθεί

Εν αναμονή των ανακοινώσεων βρίσκονται παιδίατροι και γονείς για το τι μέλλει γενέσθαι με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων ηλικίας 12 εώς 16 ετών από τον Σεπτέμβριο και εφόσον εγκριθεί από το ΕΜΑ και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 

Εμβόλιο: «Από τον Σεπτέμβριο οι εμβολιασμοί παιδιών 12-15 ετών»

Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού διαμηνύουν ότι τα βρέφη και οι έφηβοι είναι οι δύο ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες παρουσιάζονται βαριές νοσήσεις και υπάρχει η πιθανότητα ένα παιδί να χάσει τη ζωή του. 

Οι έφηβοι, όπως είναι ευρέως γνωστό, δεν πειθαρχούν επαρκώς. Τα παιδιά που έχουν βαριά και χρόνια νοσήματα, όπως είναι ο διαβήτης, εάν είναι ρυθμισμένος, λένε οι ειδικοί, «είναι όλα καλά, εάν όμως ισχύει το αντίθετο, δηλαδή δεν τηρούν την αγωγή τους εκεί μπορεί να προκύψει πρόβλημα». 

Πρόεδρος Παιδιατρικής Εταιρίας: Τεράστιο εμβολιαστικό κενό στα παιδιά

Οι παιδίατροι κρατούν στάση αναμονής, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα ανακοινωθεί ότι τα παιδιά ηλικίας 12 εώς 16 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να είναι καλά θωρακισμένα.

Σε πρώτη φάση, το «τείχος» ανοσίας θα χτιστεί από τους ενήλικες, γι’αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν να ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι. 

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top