Μετακινήσεις: Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα από 14/5

Τι αλλάζει σε απαγόρευση κυκλοφορίας, λιανεμπόριο και εστίαση

Αλλάζουν όλα στις 14 Μαΐου. Οι αλλαγές στις μετακινήσεις, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη λειτουργία των καταστημάτων. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Νέες αποφάσεις για επιπλέον άρση των περιορισμών αναμένονται εντός της εβδομάδες, με την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό να φτάνει επιτέλους στο τέλος της από τις 14 Μαΐου.

Νέα μέτρα: Μήνας ανοίγματος ο Μάιος - Πότε τελειώνουν τα SMS

Οι Έλληνες αναμένουν με αγωνία τα ταξίδια εκτός νομού και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες ανάλογα με το αν θέλουν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική χώρα ή στα νησιά. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ταξιδιώτες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  • Σε όσους ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα
  • Σε όσους ταξιδέψουν στα νησιά

Νέα μέτρα: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS και ωράριο κυκλοφορίας

Στην πρώτη περίπτωση θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Στη δεύτερη περίπτωση ενδέχεται να είναι υποχρεωτικό το self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Από 15/5 τέλος στα sms μετακίνησης και με διευρυμένο ωράριο η εστίαση

μετακίνηση εκτός νομού

Νέες συνθήκες στα ταξίδια, ανάλογα με το αν ταξιδεύουμε σε νησιά ή την ηπειρωτική χώρα. φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τι θα γίνει με το τα ψώνια, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα ωράρια της εστίασης

Εντός της εβδομάδας οι ειδικοί αναμένεται να αποφασίσουν και για τις νέες συνθήκες που θα λειτουργεί το λιανεμπόριο, ενόψει μάλιστα του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 του μήνα. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η κατάργηση του click away και click in shop, αλλά και η κατάργηση του μηνύματος στο 13032.

Τέλος αναμένεται να δοθεί και στην αποστολή υποχρεωτικών SMS στο 13033, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας φαίνεται ότι θα ισχύει μετά τις 12 το βράδυ, κάτι που θα δώσει παράταση και στη λειτουργία των καταστημάτων της εστίασης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top