Νέα μέτρα: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS και ωράριο κυκλοφορίας

Στον «πάγο» τα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Η κυρία Πελώνη προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τo θέμα της μετακίνησης των πολιτών με SMS

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση η κατάργηση των SMS, η «απελευθέρωση» των μετακινήσεων από νομό σε νομό και η επέκταση του ωραρίου απαγόρευσης μέχρι τις 12 το βράδυ. Ανίθετα, μπαίνει «φρένο» στα σενάρια περί ειδικών προνομίων για εμβολιασμένους. 

«Δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση περί ειδικών προνομίων για τους εμβολιασμένους, αν δεν ανοίξει πλήρως η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τα λόγια της, η ιδέα δεν εγκαταλείπεται οριστικά, απλά μπαίνει στον «πάγο», τουλάχιστον μέχρι να δοθεί σε όλο τον πληθυσμό η δυνατότητα να εμβολιαστεί.

Εστίαση: «Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι τον Ιούνιο»

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τάχθηκε υπέρ των ειδικών προνομίων σε εμβολιασμένους, λέγοντας – για παράδειγμα – πως θα μπορούσαν να κυκλοφορούν σύντομα χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και να κάθονται περισσότερα άτομα στο ίδιο τραπέζι, αναφορικά με την εστίαση.

Οι δραστηριότητες που ανοίγουν μέχρι τέλος Μαΐου

Η κυρία Πελώνη προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τo θέμα της μετακίνησης των πολιτών με SMS, τα οποία – όπως όλα δείχνουν – μας αποχαιρετούν με το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων την Παρασκευή 14 Μαΐου.

«Το μεγάλο βήμα γίνεται με το άνοιγμα του τουρισμού και την άρση των περιορισμών στις υπερτοπικές μετακινήσεις στις 14 Μαΐου», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τουρισμός - Καλοκαίρι 2021: Καλές τιμές και ελκυστικά πακέτα  

Όπως τόνισε, στις 17 Μαΐου ανοίγουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ στις 21 Μαΐου επανεκκινούν τα θερινά σινεμά (με χωρητικότητα στο 75%) και μία εβδομάδα αργότερα τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα μόνο για καθήμενους και χωρητικότητα στο 50%.

Τουλάχιστον με μία δόση το 33% του πληθυσμού έως τέλος Μαΐου

«Η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που διαθέτει, εμβολιάζει ήδη καθημερινά πάνω από 100.000 εμβολιασμούς. Έως το τέλος του μήνα θα έχουμε ξεπεράσει ως χώρα τους 5,4 εκατ. εμβολιασμούς», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κικίλιας: Η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών

Έως τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Όπως είπε, «μέχρι το τέλος του μήνα, θα  έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top