Κικίλιας: Η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών

«Εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση για όσους έχουν κάνει AstraZeneca»

Mέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,5, εκατομμύρια εμβολιασμοί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Κατηγορηματικός πως η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι εξασφαλισμένη, για όσους έχουν κάνει και την πρώτη, ήταν ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι εξασφαλισμένο και για όσους έχουν κλείσει τις ημερομηνίες, αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τον εμβολιασμό.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για μετά τον Ιούνιο.

«Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί»

Ο κ. Κικίλιας είπε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,5, εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 στο τέλος Μαΐου

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατομμύρια εμβόλια», είπε ο υπουργός Υγείας.

Στο τέλος του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 30 – 44 ετών, ενώ έως τα μέσα Ιουνίου και οι 18άρηδες αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, αφού θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18 – 29 ετών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών»

Όσον αφορά τους μαθητές, ο κ. Κικίλιας είπε πως «η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών».

«Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, αρχές έως μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις τις οποίες θα μας κάνει τον Ιούνιο, θα εμβολιάζουμε και τους 18-29. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μέσα στον Ιούνιο καθολική δυνατότητα εμβολιασμού, για όλες τις ηλικίες και άρα και η ανάλογη ευθύνη όλων μας να πάμε να εμβολιαστούμε», είπε ο κ. Κικίλιας.

Όπως εξήγησε, για τους κάτω των 18 «περιμένουμε την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

«Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε και τα παιδιά αυτής της ηλικίας», σημείωσε.

Ίσως είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους υγειονομικούς

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Κικίλιας είπε πως οι γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85%.

Σχολιάζοντας το εάν θα γίνει υποχρεωτικός, το άφησε ανοικτό, λέγοντας πως είναι άτι που θα συζητηθεί σε δεύτερη φάση και όχι «τώρα που δίνετε η μάχη».

«Είμαι υπόχρεος στους υγειονομικούς για ό,τι κάνουν στους εμβολιασμούς», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στην εθνική εκστρατεία.

Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό όσων είναι κατάκοιτοι

Πρόγραμμα εμβολιασμού με μονοδοσικό εμβόλιο, δηλαδή της Johnson & Johnson, επεξεργάζεται η κυβέρνηση για όσους συμπολίτες μας είναι κατάκοιτοι και δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο. 

«Πιστεύω ότι μέσα στο μήνα θα μπορέσουμε να κάνουμε ανακοινώσεις και να το υλοποιήσουμε», υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top