Εμβολιασμοί Ελλάδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών

Οι παράμετροι για τον εμβολιασμό των 30 - 44 ετών με όλα τα εμβόλια

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα αλλά και τη σημαντικότητα των εμβολίων, προκειμένου να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας, μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Το ποσοστό των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα

«Όλοι όσοι συμμετέχουν για να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος εμβολιασμού, αξίζουν συγχαρητήρια και το “ευχαριστώ” είναι λίγο προς αυτούς» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Mega.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές. Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα

Ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι «μεγάλο κύμα» πολιτών εμβολιάζεται «παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Aρκουμανέας: Πόσο μειώνεται η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος μετά το εμβόλιο

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή για τον εμβολιασμό των πολιτών από 18 ετών και πάνω, αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου, για να εμβολιαστούν μέσα στους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο. 

Εμβολιασμοί υγειονομικών: Στην προτελευταία θέση της Ευρώπης η Ελλάδα

Σχετικά με τον εμβολιασμό των ηλικιών 30 - 44 ετών, με όλα τα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού» είπε, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κατηγορία 40 – 44 ετών.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ραντεβού που κάποιοι πολίτες δεν έβρισκαν διαθέσιμο άμεσα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. 

Ραντεβού για εμβόλιο: Δύο τρόποι για να επισπεύσετε τον εμβολιασμό

Τέλος, για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του προγράμματος, ανέφερε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top