Εμβολιασμοί υγειονομικών: Στην προτελευταία θέση της Ευρώπης η Ελλάδα

Μέχρι σήμερα μόνο το 63,1% έχει εμβολιαστεί

Προβληματίζει ο δισταγμός αρκετών υγειονομικών, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμα ανεμβολίαστοι. Παρότι ήταν οι πρώτοι για τους οποίους άνοιξε η πλατφόρμα, λίγο πάνω από τους μισούς έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση. Η χώρα μας φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις της σχετικής ευρωπαϊκής λίστας. 

Μέχρι σήμερα μόνο το 63,1% έχει εμβολιαστεί, αν και ο ευρωπαϊκός μέσος όρος των υγειονομικών που έχουν κάνει έστω τη μια δόση φτάνει το 80,3%.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Στους 26 οι νεκροί υγειονομικοί από κορωνοϊό

«Το ποσοστό αυτό είναι από τα χειρότερα ποσοστά στην Ευρώπη και είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ επικίνδυνο, διότι δεν αφορά μόνο την υγεία των υγειονομικών, αλλά κυρίως βάζουν σε κίνδυνο την υγεία όσων νοσηλεύουν» σημείωσε ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας.

Ανάμεσα στις 16 χώρες που έδωσαν στοιχεία για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, η χώρα μας φιγουράρει στην προτελευταία θέση. Στις πρώτες θέσεις, με 100% εμβολιαστική κάλυψη συναντάμε την Ιρλανδία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, η οποια μάλιστα έχει παρόμοιο πληθυσμό με εμάς.  

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας στους δύο δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ στους γιατρούς είναι ανεμβολίαστος ο ένας στους πέντε. 

Ανησυχία για την ανοσία των υγειονομικών

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ισχυριζονται πως η ανοσία στους υγειονομικούς είναι μεγαλύτερη.  

«Πάνω από το 80% του υγειονομικού προσωπικού είναι καλυμμένο από τον κορωνοϊό. Να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στο υγειονομικό προσωπικό κατά προτεραιότητα. Είμαστε σίγουροι για την καθολική συμμετοχή των συνάδελφων» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top