Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Στους 26 οι νεκροί υγειονομικοί από κορωνοϊό

Πέθανε διευθυντής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που δεν είχε εμβολιασθεί

O ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων χθες και η πίεση στα νοσοκομεία/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 6/4/21

Στους 26 ανέρχονται πλέον οι υγειονομικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, νεκρός είναι 62χρονος γιατρός και διευθυντής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη.

Γιαννάκος: 24 υγειονομικοί θύματα του κορωνοϊού - Άλλοι 12 σε ΜΕΘ

«Έδωσε τη μάχη για τη ζωή στο ΑΧΕΠΑ, πρώτα νοσηλευόμενος σε κλινική και μετά στη ΜΕΘ. Δεν τα κατάφερε. Συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους» ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας πως δεν είχε εμβολιασθεί

Κορωνοϊός: 12 υγειονομικοί θετικοί στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής νοσούν από κορωνοϊό σήμερα 214 υγειονομικοί, εκ των οποίων οι 53 από το νοσοκομείο «Γεννηματάς».  Εξ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιασθεί, σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Πόσοι υγειονομικοί νόσησαν κατά το δεύτερο και κατά το τρίτο κύμα

«Στην κορύφωση του δευτέρου  κύματος της πανδημίας, πριν τους εμβολιασμούς, νόσησαν περί τους 4.000 συνάδελφους στα νοσοκομεία  όλης της χώρας. Οι 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. 
Τώρα στο τρίτο κύμα μετά τους εμβολιασμούς νόσησαν 600 συνάδελφοι εκ των οποίων  περί το 10% εμβολιασμένοι. Δύο συνάδελφοι με κορωνοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένου» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει ότι υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν, παρότι είναι εμβολιασμένοι, γι’ αυτό και θα έπρεπε να κάνουν προληπτικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού όχι μόνο όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά όλοι.

Πόσοι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί

Το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%, σημειώνει ο κ.Γιαννάκος. «Δεν υπάρχει πια δυνατότητα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα, αν και πολλοί συνάδελφοι επιθυμούν» αναφέρει και εξηγεί πως όσοι υγειονομικοί εργάζονται σε νοσοκομεία που είναι εμβολιαστικά κέντρα, εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιάζονται σταδιακά από αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

«Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική  πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε ένα με δύο μήνες» σημειώνει και στέλνει το μήνυμα: «Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα. Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιασθούμε. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους ασθενείς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top