Κορωνοϊός: 12 υγειονομικοί θετικοί στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης

Πάνω από 350 νοσούν αυτή τη στιγμή υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ

υγειονομικοί

Καμπανάκι κινδύνου κρούει το σύστημα υγείας, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ, 110 υγειονομικοί υπάλληλοι νοσούν με κορωνοϊό στα νοσοκομεία ευθύνης της. «Ξεμένουμε από στρατό πριν καλά -καλά, ξεκινήσει ο πόλεμος», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος έκανε γνωστό ότι 12 υγειονομικοί υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης.

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα θα ισχύουν από αύριο σε κάθε περιοχή της χώρας

Εννιά από το μικροβιολογικό και τρεις από αιμοδοσία και λοιμώξεις.-«Σήμερα ημέρα γενικής εφημερίας, έκλεισε το μικροβιολογικό  και τα περιστατικά εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Μεγάλη η ταλαιπωρία τους. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται» προσθέτει σε ανακοίνωση του.

Ωστόσο την ίδια ώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, 108 υγειονομικοί νοσούν αυτή τη στιγμή με κορωνοϊό. 
20 στον Ευαγγελισμό, 14 στο Σωτηρία,  26 στον Άγιο Σάββα,9 στο Ιπποκράτειο  κ.α.

«Εκτιμάται ότι πάνω από 350 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή από κορωνοϊό. Το μεγαλύτερο νούμερο από ποτέ και όμως προληπτικά τεστ στο προσωπικό δεν γίνονται, τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται  με το σταγονόμετρο, και η καραντίνα  στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει λόγω έλλειψης προσωπικού», καταλήγει ο κος Γιαννακός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top