Γιαννάκος: 24 υγειονομικοί θύματα του κορωνοϊού - Άλλοι 12 σε ΜΕΘ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητά να χαρακτηρισθεί ο θάνατός τους εργατικό ατύχημα

Το πρώτο κρούσμα της νοτιο-αφρικανικής μετάλλαξης είναι αρχιδιάκονος στη Θεεσαλονίκη- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star 31/1/21

Συνολικά 24 είναι οι υγειονομικοί που κατέληξαν από κορωνοϊό, εκ των οποίων οι δύο από το νοσοκομείο Κατερίνης, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

«Δύο ακόμη συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, ευρισκόμενοι πολλές ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης» υπογραμμίζει.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι είναι «μακρύς ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών συναδέλφων από κορωνοϊό» και πως για τους υγειονομικούς που πέφτουν «θύματα του υγειονομικού πολέμου» δε γίνεται λόγος, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι «τα κρύβουν και μιλάνε για ατομική ευθύνη, μη χαλάσει το αφήγημα ότι είναι όλα καλώς καμωμένα».

Σύψας για μεταλλάξεις: Είναι πιθανό ο ιός να παρακάμψει την ανοσία

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητά να χαρακτηριστούν οι θάνατοι των συναδέλφων του εργατικό ατύχημα. «Δεν το πράττουν αν και έπρεπε να είναι ομόφωνη απόφαση της πολιτείας. Να μας εντάξουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα» υποστηρίζει.

Ποιοι είναι οι δύο υγειονομικοί από το νοσοκομείο Κατερίνης που έχασαν τη ζωή τους 

Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι πριν από μερικές ημέρες, έχασε τη ζωή του 60χρονος γυναικολόγος - διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης και προχθές, ένας 53χρονος τραυματιοφορέας του Ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος ήταν πατέρας 4 παιδιών. Ο τελευταίος «έδινε τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ 45 ημέρες».

«Για εμάς είναι ήρωες πολέμου και οι 24» προσθέτει, σημειώνοντας ότι οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πολλές από αυτές ζούσαν από αυτόν τον μισθό. 

«Άλλοι 12 συνάδελφοι βρίσκονται σε ΜΕΘ και δίνουν μάχη για τη ζωή» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top