Τουρισμός - Καλοκαίρι 2021: Καλές τιμές και ελκυστικά πακέτα  

Αλλά τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν τέλος Ιουνίου

Μπορεί επίσημα ο τουρισμός να ανοίγει στις 15 Μαΐου, ωστόσο τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανεβάσουν ρολά τέλος Ιουνίου. Οι χαμηλές πληρότητες για Μάιο και Ιούνιο φέρνουν πάντως ευκαιρίες και προσφορές για όσους θέλουν να προγραμματίσουν από τώρα διακοπές. Η Άννα Σταματιάδου έδωσε μια εικόνα των τιμών στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.  

Crash test για τον τουρισμό: Έρχονται τουρίστες από ΕΕ και 5 ακόμα χώρες 

«Οι τιμές αυτή τη στιγμή είναι με τα γνωστά early booking  Όποιος κλείσει μέχρι 31 Μαΐου μπορεί να έχει και μια έκπτωση της τάξεως του 30% σε οποιαδήποτε κατηγορία ξενοδοχείου» δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος,  πρόεδρος  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)   

Σε γνωστές πλατφόρμες για κρατήσεις καταλυμάτων υπήρχαν σήμερα προσφορές με δωρεάν πολιτική ακύρωσης.  Για παράδειγμα, στην Πάρο μια 4μελης οικογένεια μπορεί να βρει στούντιο με 53 ευρώ τη βραδιά για το διάστημα 10 με 17 Ιουλίου. Αν επιθυμείτε διαμέρισμα με κοινόχρηστη πισίνα θα το βρείτε στα 120 ευρώ τη βραδιά. 

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ρώσο πρωθυπουργό για τουρισμό και πανδημία  

Στη Χαλκιδική για το ίδιο διάστημα 4 άτομα μπορούν να βρουν δωμάτια στα Νέα Πλάγια και το Πολύχρονο με 53 ευρώ τη βραδιά, ενώ αν θέλουν να είναι πλάι στο κύμα,  στα Φλογητά και στον Σταυρό Χαλκιδικής υπάρχουν διαμερίσματα από 80 ευρώ τη βραδιά.   

«Κλειδί» ο εμβολιασμός για τον φετινό τουρισμό στην Ελλάδα 

 Οι ξενοδόχοι κάνουν ό, τι μπορούν για να προσελκύσουν πελάτες. «Κλειδί» όμως για τη φετινή σεζόν είναι ο εμβολιασμός/  

 «Η Άνδρο έχει παράδοση στους Έλληνες, όμως έχει κάνει άνοιγμα σοβαρό στις αγορές Γαλλίας,  Ισραήλ και Αμερικής. Έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι προχωράει αρκετά καλά το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού» δήλωσε στο Star o Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λότσαρης.  

Τουρισμός: Επαφές Θεοχάρη για απελευθέρωση ταξιδιών από Γερμανία σε Ελλάδα

Εκθειάζουν την Ελλάδα τα ξένα  μέσα

Βασική προϋπόθεση για να πάρει μπροστά ο τουρισμός είναι τα χαμηλά κρούσματα. Τα διεθνή μέσα εκθειάζουν την επιχείρηση «Ελευθερία». 

Όπως αναφέρει η γερμανική Handelsblatt,  οι  Λειψοί είναι ένα από τα 69 ελληνικά νησιά με λιγότερους από 5.000 κατοίκους που μπορούν τώρα να διαφημιστούν ως «Covid-free»  για τους παραθεριστές, καθώς όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί».  

«Οι κρατήσεις για φέτος αγγίζουν και πάλι το 100% τον Αύγουστο και ελπίζουμε ότι και το “last time tourist” θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο» τονίζει ο Φώτης Μάγγος, Δήμαρχος Λειψών.   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top