Από 15/5 τέλος στα sms μετακίνησης και με διευρυμένο ωράριο η εστίαση

Μέσα στον Μάιο ανοίγουν γυμναστήρια και επιτρέπονται δεξιώσεις γάμων

Πληροφορίες για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, που έρχεται προσεχώς, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η άρση των SMS μετακίνησης, αλλά και να επεκταθεί το ωράριο στην εστίαση. Το άνοιγμα των γυμναστηρίων θα γίνει μέσα στον Μάιο, αλλά πρώτα μόνο για τους εμβολιασμένους. «Πράσινο» φως δόθηκε και για τις δεξιώσεις γάμων.

Νέα μέτρα: Προσεχώς δεξιώσεις γάμων, μουσική στην εστίαση, ψώνια χωρίς sms

«Aπό τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS μετακίνησης για το λιανεμπόριο, αλλά και γενικά των sms το πιθανότερο» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε. 

Μέσα στον Μάιο άνοιγμα γυμναστηρίων και δεξιώσεις γάμων

Mέσα στον μήνα Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια – catering για δεξιώσεις, ανακοίνωσε. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» ξεκαθάρισε ο υπουργός. 

Στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα επιτρέπονται οι καθήμενοι σε ροτόντες των 6 ατόμων όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι ειδικοί, ανέφερε. 
Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 17 του μηνός πρώτα για τους εμβολιασθέντες και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους. 

Διεύρυνση νυχτερινής κυκλοφορίας

Για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ. και μετά από μια - δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί και περαιτέρω.

Τα sms για click away και click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός

Για τις λαϊκές αγορές ισχύουν τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50 – 50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στην εβδομάδα για μισές ημέρες). Το ζήτημα για το 50-50 θα συζητηθεί μέσα στην επιτροπή, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης.   

«Δε λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε. Όσο γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα, έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία» τόνισε ο υπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top