Νέα μέτρα: Προσεχώς δεξιώσεις γάμων, μουσική στην εστίαση, ψώνια χωρίς sms

Tην επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για τα γυμναστήρια

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης Γεωργιάδη στο ΟΡΕΝ

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων θα διαμορφωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το πότε ενδέχεται να καταργηθούν τα sms στο λιανεμπόριο, να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση αλλά και να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια.

Νέα μέτρα: Τι ανοίγει και τι αλλάζει από 8 Μαΐου - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

«Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σήμερα άνοιξαν οι πλαζ και μες στη βδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, για τα catering, ενώ στόχος είναι να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων» είπε ο υπουργός, μιλώντας στο ΟΡΕΝ. 

Όσο περνούν οι εβδομάδες θα αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις

Γάμοι σε κτήματα

Σχετικά με τους γάμους σε κτήματα, είπε ότι θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις των σχετικών πρωτοκόλλων τις ερχόμενες ημέρες ώστε να «μπορεί ο κόσμος να προγραμματίζει τη ζωή του» και σε ό,τι αφορά στον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στην κοινωνική εκδήλωση ανέφερε ότι, προφανώς, στην αρχή θα είναι για λιγότερα άτομα αλλά προοδευτικά ο αριθμός θα μπορεί να αυξηθεί.

Εμπορικές εκθέσεις

Επίσης υπογράμμισε την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να τεθεί χρονοδιάγραμμα και για την εκκίνηση των εμπορικών εκθέσεων, προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι επιχειρηματίες ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι και τα πανηγύρια θα επιτραπούν με κάποιος όρους. «Θέλουμε να μπούμε σε μία κανονικότητα, αλλά με προσοχή» επεσήμανε.

Γυμναστήρια

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «γύρω στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους και τα γυμναστήρια», αλλά πρώτα για τους εμβολιασμένους και στις αρχές του Ιουνίου, για όλους.

Επανεκκίνηση στον αθλητισμό - Τι θα γίνει με κολυμβητήρια και γυμναστήρια

Ο υπουργός είπε πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ακριβείς ανακοινώσεις σχετικά με το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια.

Κέντρα ευεξίας και τατουάζ

Επίσης, σημείωσε πως υπάρχει αίτημα από πλευράς υπουργείου και για το άνοιγμα των κέντρων ευεξίας αλλά και των καταστημάτων που κάνουν τατουάζ, καθώς είναι «κλάδοι που έχουν πληγεί» από τον κορωνοϊό και εξέφρασε την πεποίθησή του πως από την άλλη εβδομάδα θα το δεχθούν οι ειδικοί.

Μουσική στην εστίαση

Όσον αφορά στη μουσική στην εστίαση, ο υπουργός επεσήμανε πως ακολουθούμε τις εντολές των ειδικών αλλά πρόσθεσε ότι από τις 15 Μαΐου, οπότε και ανοίγει η τουριστική σεζόν, θα ήταν καλό να δοθεί και αυτή η δυνατότητα. 

Εστίαση: Αυτός είναι ο λόγος που δεν επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα

Κατάργηση sms στο λιανεμπόριο

Την ίδια ημερομηνία ανέφερε όσον αφορά και στην κατάργηση των ραντεβού για τις αγορές των πολιτών σε εμπορικά καταστήματα. «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι΄αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top