Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Άδειασα το πιστόλι πάνω του, εγώ τον σκότωσα»

Κανένα ελαφρυντικό ζήτησε ο εισαγγελέας

Δολοφονία Ανώγεια

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας Χανίων στη δίκη για το διπλό φονικό που έγινε τον περασμένο Μάιο στα Ανώγεια, με νεκρούς τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη και τον Λευτέρη Καλομοίρη. Ο εισαγγελέας πρότεινε ο γιος του δεύτερου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Ξυλούρη να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

«Αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε λοιπόν το όπλο του. Στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να πυροβολείται ο Καλομοίρης κατά τη διάρκεια της πάλης και να πέφτει νεκρός. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει θα το είχε κάνει από την αρχή», είπε ο εισαγγελέας.

Ανώγεια: Έτσι έγινε ο καβγάς που οδήγησε στο διπλό φονικό

Αντίθετα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος «το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε 7 φορές». 

«Ο Καλομοίρης επανέλαβε ο εισαγγελέας δεν αποφάσισε να πυροβολήσει τον Ξυλούρη εκείνη τη στιγμή αλλά από τη στιγμή που πήρε το όπλο από το σπίτι του και το κρατούσε για να το χρησιμοποιήσει αν αντιμετώπιζε μπροστά του τον Ξυλούρη», συνέχισε ο εισαγγελέας. 
Έτσι, με αυτό το σκεπτικό, πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού. 

Ανώγεια φονικό: Τι είπε ο Καλομοίρης στην απολογία του

Χθες κατά την απολογία του ο Μανώλης Καλομοίρης κατηγόρησε όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον του στο δικαστήριο. 

«Οι εικόνες από εκείνο το βράδυ μου έχουν στοιχειώσει το μυαλό. Ειπώθηκαν ψέματα και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν», είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε:

Διπλό φονικό Ανώγεια:Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα, βρέθηκε DNA δράστη και θύματος

«Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στη σορό του πατέρα μου να μπει για τελευταία φορά στο σπίτι μας, αναφέρομαι σε εκείνους που είτε έσπασαν τον τάφο του πατέρα μου, είτε σε εκείνους που φώναζαν τη μάνα μου φόνισσα να κοιτάξουν στον καθρέφτη και εκεί θα δουν τον πραγματικό φονιά».

Όσον αφορά όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ στα Ανώγεια, ο Μανώλης Καλομοίρης είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι του με τη μητέρα και τον πατέρα του. 

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Tι ισχυρίζονται οι αυτόπτες μάρτυρες

«Έφυγα να τρέξω για προπόνηση. Γύρισα, έκανα μπάνιο και βλέπαμε τηλεόραση. Με πήρε τηλέφωνο ο ξάδερφός μου να πάω σπίτι του. Πήγα έξω, ήμουνα στην αυλή με τον θείο μου και έναν συγχωριανό μας. Φεύγοντας για να γυρίσω σπίτι μου, μιλούσα στο κινητό όταν ξαφνικά είδα τον Ξυλούρη να έρχεται προς εμένα και ήταν επιθετικός για τον πατέρα μου…», είπε. 

Ακολούθησε διαπληκτισμός, με τον κατηγορούμενο να ρωτάει το θύμα τι πρόβλημα έχει με τον πατέρα του. 

Εκείνος κατά τη διάρκεια του καβγά τους αποκάλεσε «γκεσταπίτες και ρουφιάνους» και ο κατηγορούμενος τον χτύπησε με το αριστερό του χέρι. 

Φονικό Ανώγεια: Μέσα σε πλαστική σακούλα βρέθηκε το όπλο του Γ. Ξυλούρη

«Αρχίσαμε να παλεύουμε. Μπορούσα να τον χτυπήσω κι άλλο, αλλά ήθελα να τον ακινητοποιήσω και να τον αφοπλίσω, γιατί σκεφτόμουν ότι οπλοφορούσε αν και τελικά φάνηκε ότι δεν είχε όπλο. Ξαφνικά κάποιος με τράβηξε, ενώ ο Ξυλούρης φεύγοντας προς στο σπίτι του απειλούσε…», συνέχισε ο Καλομοίρης και πρόσθεσε:

Φονικό Ανώγεια: «Θόλωσε το μυαλό μου από το εφιαλτικό σκηνικό που είδα»

«Εγώ έφυγα για να πάω σπίτι μας. Ο πατέρας μου με ρώτησε τι έγινε. Δεν ήξερα πού ήταν ο Ξυλούρης, ήμουν κυριευμένος από αίσθημα φόβου, μπήκα σπίτι μου πήρα το πιστόλι και βγήκα έξω. Ήμουν τρομαγμένος, ακούω φωνές, έντονες. “Παναγία μου, τον Λευτέρη βοήθεια”. Συνειδητοποιώ ότι ο πατέρας μου δεν είναι δίπλα μου, δεν θυμάμαι αν πήγα… πετώντας ή περπατώντας αλλά με το που φτάνω εκεί η τελευταία εικόνα που θυμάμαι είναι ο σκοτωμένος πατέρας μου στον δρόμο πεσμένος με ανοιχτά τα χέρια, τον Ξυλούρη αν τον πυροβόλησα μία ή εφτά φορές δεν θυμάμαι, εγώ τον σκότωσα, αλλά δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα και που…».

«Δεν αισθάνομαι καμία ενοχή για τον θάνατο του πατέρα μου»

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το αν αισθάνεται ενοχή για τον θάνατο του πατέρα του, ο Μανώλης Καλομοίρης απάντησε αρνητικά, ενώ τόνισε ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω θα έπαιρνε τους γονείς του και θα έφευγαν από «τη νοσηρότητα των Ανωγείων», όπως είπε. 

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος κατηγορούμενος

Η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια,  συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ενώ μετά την πρόταση του εισαγγελέα θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top