Ανώγεια: Έτσι έγινε ο καβγάς που οδήγησε στο διπλό φονικό

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις τελευταίες στιγμές του 30χρονου

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον καβγά που οδήγησε στο διπλό φονικό που συγκλόνισε τα Ανώγεια και όλη την Ελλάδα. 

Διπλό φονικό Ανώγεια:Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα, βρέθηκε DNA δράστη και θύματος

Οι καταθέσεις που έχει στα χέρια της η αστυνομία από αυτόπτες μάρτυρες του φονικού, ρίχνουν φως στις συνθήκες που έγινε. 

Σύμφωνα με το cretalive, μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Tι ισχυρίζονται οι αυτόπτες μάρτυρες

«Είδα τον 29χρονο Μανόλη να κρατάει ένα όπλο και πήγαινε προς το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του και ο ξάδερφος του μαζί με άλλα άτομα, δε θυμάμαι πια, του φώναζαν και προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Ο πατέρας θυμάμαι ότι του είπε: “Μη Μανόλη υπάρχουν κοπέλια μέσα”. Το ίδιο του είπα και εγώ. Εκεί είδα το πιστόλι, το κρατούσε στο χέρι. Ο Καλομοίρης έφθασε έξω από το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του τον γύρισε πίσω».

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Tι ισχυρίζονται οι αυτόπτες μάρτυρες

Σε άλλο σημείο, ο ίδιος μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως ο 30χρονος κτηνοτρόφος είχε θολώσει από τη γροθιά που είχε φάει από τον Καλομοίρη, ήταν νευριασμένος και ενώ πήγαινε στο σπίτι του δεν μπορούσε να το χωνέψει ότι τον είχε χτυπήσει.

«Όταν πλέον γύρισε στο σπίτι με το μάτι μωλωπισμένο, οι δικοί του προσπάθησαν να τον κλειδώσουν και να τον κρατήσουν εκεί. Ζήτησα να κλειδώσω την πόρτα του διαμερίσματος. Κλειδώνω την πόρτα και βάζω το κλειδί στην τσέπη. Μέχρι να κλειδώσω μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του μαζί με τη γυναίκα του. Μπήκα και εγώ. Πέσαμε και οι τρεις στο κρεβάτι. Προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε», καταθέτει μάρτυρας, ο οποίος αγνοούσε ότι κρεβατοκάμαρα συγκοινωνούσε με την ταράτσα του διπλανού σπιτιού απ’ όπου έφυγε ο νεαρός κτηνοτρόφος.

Φονικό Ανώγεια: Μέσα σε πλαστική σακούλα βρέθηκε το όπλο του Γ. Ξυλούρη

Ανατριχίλα προκαλεί και η περιγραφή των τελευταίων στιγμών του 30χρονου. 

«Περίπου στο σημείο που είχε γίνει ο καβγάς, είδα ότι είχε μαζευτεί κόσμος και άκουγα τις γυναίκες να ουρλιάζουν. Είδα τον Γιώργη με σφαίρες επειδή η μπλούζα του ήταν σκισμένη. Ήταν πεσμένος κολλητά στην καρότσα του Ν… Δεν ξέρω αν εκεί χτυπήθηκε ή αν είχε μεταφερθεί για να τον βάλουν στην καρότσα. Με τον Μ…, δεν θυμάμαι αν ήταν άλλος και ποιος, ανεβάσαμε το Γιώργη στην καρότσα. Ανέβηκα εγώ, ο Μ. και η γυναίκα του Γιώργη. Κατά τη μεταφορά στο Κέντρο Υγείας πιστεύω ότι ξεψύχησε. Όσο τον βάζαμε στην καρότσα, δεν είδα κανένα όπλο ούτε είχα αντιληφθεί ότι στο ίδιο αυτοκίνητο ήταν ο Λευτέρης», φέρεται να κατέθεσε άλλος μάρτυρας.

Φονικό Ανώγεια: «Θόλωσε το μυαλό μου από το εφιαλτικό σκηνικό που είδα»

Υπενθυμίζεται ότι το διπλό φονικό στα Ανώγεια ξεκίνησε από έναν καβγά για ασήμαντη αφορμή που είχε ο 30χρόνος με τον καθ’ ομολογίαν δράστη. Ο 30χρονος, αφού πρώτα σκότωσε τον πατέρα του 29χρονου, μετά έπεσε νεκρός από το όπλο του. 

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος κατηγορούμενος

Η τοπική κοινωνία είναι μουδιασμένη και προσπαθεί να ξεπεράσει την τραγωδία που σημειώθηκε εκεί, με τους ψυχραιμότερους να καλούν όλους να δείξουν σύνεση και ηρεμία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top