Φονικό Ανώγεια: Μέσα σε πλαστική σακούλα βρέθηκε το όπλο του Γ. Ξυλούρη

Τι κατέθεσε ο αδελφός του που παρέδωσε το όπλο

Πεταμένο σε μια ταράτσα μέσα σε μια πλαστική σακούλα βρέθηκε το όπλο του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος δολοφονήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Ανώγεια. 

Φονικό Ανώγεια: «Θόλωσε το μυαλό μου από το εφιαλτικό σκηνικό που είδα»

Αυτό κατέθεσε στην αστυνομία ο 25χρονος αδελφός του άτυχου κτηνοτρόφου, ο οποίος, πριν πέσει νεκρός, φέρεται να σκότωσε με το συγκεκριμένο όπλο τον 63χρονο μαντιδανολόγο Μανώλη Καλομοίρη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Cretalive, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο αδελφός του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος και παρέδωσε το όπλο του αδελφού του, είπε πως το όπλο δεν το βρήκε στον τόπο του διπλού φονικού. 

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος κατηγορούμενος

Ο ίδιος μετά την τραγωδία πήγε στο σπίτι του αδελφού του κι έψαξε να βρει το όπλο του, ένα μαύρο Glock, που είχε στην κατοχή του και σύμφωνα με τον ίδιο δεν το είχε χρησιμοποιήσει για να απειλήσει άνθρωπο ποτέ. 

Αφού δεν το βρήκε εκεί, κατέβηκε στο πατρικό του, βγήκε στο μπαλκόνι και στην ταράτσα διπλανού σπιτιού είδε μια μπλε πλαστική σακούλα, η οποία, όπως είπε «δεν ταίριαζε να είναι εκεί. 

Φονικό Ανώγεια: Φρούριο τα δικαστήρια για την απολογία του 29χρονου

«Πήγα κατ' ευθείαν, άνοιξα τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδερφού μου, το αναγνώρισα αμέσως», είπε. 

Όπως ισχυρίστηκε δεν γνωρίζει ποιος το έβαλε εκεί, αλλά έδειχνε πως ήταν βιαστικά πεταμένο και δε φαινόταν ότι κάποιος ήθελε να το κρύψει. 

Ανώγεια: «Δεν το πιστεύω ότι εγώ είμαι φυλακή κι ο πατέρας μου στον τάφο»

«Το έπιασα, το έβαλα στη μέση μου κι έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτα, απλά χάρηκα αρχικά που το βρήκα. Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, που πήγαινε ο αδερφός μου, να του φωνάξω ότι το βρήκα, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παραδώσω στην αστυνομία, για να βοηθήσω την έρευνα και να φανεί η αλήθεια, ότι ο αδερφός μου δεν έχει να κρύψει τίποτα», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του. 

Φονικό Ανώγεια: «Τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα είπε ο κατηγορούμενος»

Πάντως, τη σακούλα δεν την κράτησε και την πέταξε κατευθείαν, καθώς, όπως είπε δεν σκέφτηκε ότι θα χρησίμευε σε κάτι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top