Φονικό Ανώγεια: Φρούριο τα δικαστήρια για την απολογία του 29χρονου

Τι κατέθεσε ο τραυματίας από τη συμπλοκή

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια του Ρεθύμνου, όπου απολογείται, ο 29χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε έναν γείτονά του ως εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του.

Ανώγεια: «Δεν το πιστεύω ότι εγώ είμαι φυλακή κι ο πατέρας μου στον τάφο»

Συγκεκριμένα ο 29χρονος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, αλλά και τον τραυματισμό ενός ακόμα ανθρώπου. Ο ίδιος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι «άδειασε το όπλο του πάνω στο θύμα όταν είδε νεκρός τον πατέρα του, πολύ γνωστό μαντιναδολόγο της Κρήτης. 

Αντικρουόμενες οι εκδοχές από τις δύο πλευρές

Στην προανακριτική του απολογία, το πρωί της Δευτέρας, ο 29χρονος υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί ο καβγάς με τον Ξυλούρη, κατά τη διάρκεια του οποίου πιάστηκαν στα χέρια. Ο 30χρονος φέρεται να πήγε στο σπίτι του και να πήρε το όπλο του. Λίγα λεπτά αργότερα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του, άκουσε έναν πυροβολισμό, βγήκε έξω με το πιστόλι στο χέρι και είδε τον πατέρα του νεκρό και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Τότε σύμφωνα με τον ίδιο πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα. 

Φονικό Ανώγεια: «Τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα είπε ο κατηγορούμενος»

Ωστόσο, αστυνομικός που κατέθεσε, είπε πως ο νεαρός κατά την προφορική του κατάθεση είπε πως αφού είδε τον πατέρα του νεκρό στη μέση του δρόμου, μπήκε και πάλι στο σπίτι, πήρε το όπλο, βγήκε έξω, πυροβόλησε τον Ξυλούρη και αφού άδειασε το πιστόλι, άρχισε να χτυπάει τον τραυματισμένο κτηνοτρόφο.

Η οικογένεια του θύματος από την άλλη υποστηρίζει ότι ο 30χρονος είχε πάνω του το όπλο, αλλά δεν το χρησιμοποίησε και πως και τους δύο, τον κτηνοτρόφο και τον 63χρονο μαντιναδολόγο τους σκότωσε ο κατηγορούμενος. 

Φονικό Ανώγεια: Αυτό είναι το όπλο που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη;

Μέλη της οικογένειας προσθέτουν πως δεν υπήρχαν διαφορές ανάμεσά τους και πως έγινε απλά ένας καβγάς που κατέληξε σε μακελειό. 

Απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι όταν έφτασαν στο σημείο του φονικού ο τόπος του εγκλήματος ήταν αλλοιωμένος, δηλαδή κάποιος ή κάποιοι είχαν παρέμβει, ωστόσο συνέλλεξαν αρκετούς κάλυκες, ο ένας από τους οποίους είναι παραμορφωμένος και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους πιθανόν να είναι αυτός που έκοψε το νήμα της ζωής του Λευτέρη Καλομοίρη. 

Η κατάθεση του τραυματία

Από την πλευρά του ο τραυματίας από τη συμπλοκή δεν μπόρεσε να ρίξει φως στην υπόθεση, καθώς όπως είπε προσπάθησε να σταματήσει τον τσακωμό, αλλά δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι και από εκείνη τη στιγμή δε θυμάται τίποτα. 

Φονικό στα Ανώγεια: «Ο Καλομοίρης σκότωσε τον πατέρα του»

Ωστόσο κατέθεσε πως στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20 – 30 άτομα, κανείς όμως δεν έχει μιλήσει για το τι έγινε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια. Για το λόγο αυτό οι δικηγόροι και των δύο οικογενειών κάνουν έκκληση σε όσους βρίσκονταν μπροστά στο φονικό να μιλήσουν και να βοηθήσουν στη διαλεύκανση των συνθηκών της διπλής δολοφονίας. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top