Self-test: Ελεύθερη αφέθηκε η αρνήτρια - μητέρα μαθητή από τον Εύοσμο

Κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Το σχετικό ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ελεύθερη αφέθηκε η μητέρα του μαθητή Λυκείου από τον Εύοσμο, που αρνήθηκε να κάνει self- test για να παρακολουθήσει δια ζώσης διδασκαλία στο σχολείο του. Η μητέρα του συνελήφθη χθες για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ο εισαγγελέας την παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και η δικάσιμος ορίστηκε για τη Μεγάλη Τρίτη.

Eισαγγελική παρέμβαση για τα fake news που αφορούν τα self-tests

«Δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self-tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού» υποστήριξε χθες η ίδια, την ώρα που μικρή ομάδα μαθητών αποφάσισε να κάνει κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, μην επιτρέποντας στην πλειοψηφία των μαθητών να μπει στο σχολείο. Η μητέρα είχε υποβάλει και μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου,  γιατί «δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

Η 49χρονη γυναίκα συνελήφθη χθες με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς κατηγορείται ότι μέσω αναρτήσεων της στα social media καλούσε κι άλλους γονείς να αντιδράσουν στα self-test. Στο μεταξύ από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης άτομα που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ως ένδειξη συμπαράστασης.

Self-tests: Kατάληψη από μικρή ομάδα αρνητών- Μήνυση μητέρας μαθητή

Η μητέρα του μαθητή που αρνήθηκε να κάνει το self-test φτάνοντας στα δικαστήρια φώναξε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους «γονείς, ένα έχω να σας πω: για τα παιδιά μας γίνονται αυτά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top