Self-tests: Kατάληψη από μικρή ομάδα αρνητών- Μήνυση μητέρας μαθητή

«Δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν, ούτε πώς λειτουργούν στον κάθε οργανισμό»

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να ανοίξουν τα σχολεία... κι άρχισαν οι καταλήψεις, αυτή τη φορά για τα self-test. Κατάληψη, λοιπόν, από μικρή ομάδα μαθητών που δεν ήθελαν να κάνουν το self-test, ξεκίνησε σήμερα στο 1ο Λύκειο Ευόσμου, η οποία έληξε μετά από λίγες ώρες και το σχολείο είναι πλέον ανοιχτό. Ωστοσο, προηγήθηκε και μήνυση από μητέρα μαθητή στη διοίκηση του σχολείου, επειδή δεν επετράπη η είσοδος στο παιδί της, εφόσον δεν είχε υποβληθεί σε self-test.

Με το δεύτερο self test σήμερα στα Λύκεια οι μαθητές

«Τα self-test είναι αναξιόπιστα», υποστήριξε στον Αnt1 η μητέρα, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες. «Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», είπε.

Μαθητές που βρίσκονταν έξω από το υπό κατάληψη λύκειο του Ευόσμου- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Μαθητές που βρίσκονταν έξω από το υπό κατάληψη λύκειο του Ευόσμου- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Η ίδια υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες». 

Δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self-tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού

Η ίδια παραδέχτηκε ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό. Είχε όλα τα συμπτώματα και το αντιμετώπισε με αγωγή που της υπέδειξε γιατρός, χωρίς να ακολουθεί τα προβλεπόμενα. Το είχε διαπιστώσει, κάνοντας μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Υπογράμμισε ότι το σχολείο ανήκει στα παιδιά, ενώ κατήγγειλε ότι ο λυκειάρχης την «έσπρωξε» μαζί με το παιδί της και στραμπούληξε το χέρι της.

Πάντως, περισσότεροι είναι οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου που έχουν υποβληθεί σε τεστ, τάσσονται κατά της κατάληψης και θέλουν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top