Με το δεύτερο self test σήμερα στα Λύκεια οι μαθητές

Τι γίνεται με τις απουσίες αν κάποιος βγει θετικός

Με self tests επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των Λυκείων. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (12/4).

Στα σχολεία τους με το αποτέλεσμα του δεύτερου self test προσέρχονται σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων. 

Χθες μπορούσαν να παραλάβουν τα τεστ από τα φαρμακεία δωρεάν με το ΑΜΚΑ τους, ενώ έπρεπε να το κάνουν χθες το βράδυ ή σήμερα νωρίς το πρωί. Σήμερα πρέπει να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. 
Κάθε μαθητής που κάνει το self test θα πρέπει να δηλώσει το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και κατόπιν να εκτυπώσει την κάρτα με το αποτέλεσμα ή σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης, να την αντιγράψει σε ένα απλό χαρτί και να την προσκομίσει στο σχολείο του. 

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ΑΜΚΑ ή συναντά δυσκολία, μπορεί να επισκεφτεί κάποια δομή από τη λίστα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf και να κάνει εκεί το τεστ. 

Οι μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το self test υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Το self test είναι υποχρεωτικό ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Από τα πρώτα self test που έγιναν τη Δευτέρα, βρέθηκαν 613 θετικά κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Τι συμβαίνει αν βγει θετικό test

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δε θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά tests πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές.

self-test.gov.gr: Πώς διαβάζουμε το αποτέλεσμα του self test

Λύκεια: Τα μέτρα προστασίας που ισχύουν

Εκτός από τη διενέργεια των self tests ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού

Αυτά είναι:

  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες
  • Σταθερές ομάδες μαθητών στα αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
  • Χρήση αντισηπτικών
  • Σχολαστικοί καθαρισμοί αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων
  • Τακτικοί αερισμοί των χώρων
  • Μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά..

Self tests: Τι γίνεται αν κάποιος δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δε θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο.

Self Test: Οκτώ στους 10 νοσούντες από κορωνοϊό εμφανίζονται θετικοί

Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού, μέχρις ότου οι κηδεμόνες του τον παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Τι θα γίνει με όσους βρεθούν θετικοί μετά το self test

Για τους μαθητές, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό, παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν.

self-test.gov.gr: Τι πρέπει να κάνετε αν το self test βγει «μη έγκυρο»

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top