self-testing.gov.gr: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ

Τι ισχύει για τα self test των ανήλικων αιτούντων άσυλο

Με self tests επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των Λυκείων. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Τα self tests ξεκίνησαν να διατίθενται στους πολίτες με προτεραιότητα στους μαθητές Λυκείου και τους καθηγητές που επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες και τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν σταδιακά να είναι διαθέσιμα και σε άλλους πολίτες.

self-test.gov.gr: Τι πρέπει να κάνετε αν το self test βγει «μη έγκυρο»

Η πλατφόρμα self-testing.gov.gr έχει ανοίξει για τους πολίτες για τη δήλωση του αυτοδιαγνωστικού τεστ. Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος δεν έχει ΑΜΚΑ ή συναντά δυσκολία στο να εντοπίσει τον ΑΜΚΑ του στο σύστημα;

self-test.gov.gr: Πώς διαβάζουμε το αποτέλεσμα του self test

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) ή συναντά δυσκολία στον εντοπισμό των συγκεκριμένων αριθμών, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή. 

Δείτε εδώ τα σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα που μπορείτε να απευθυνθείτε.

self test

Self test: Τι ισχύει για τους ανήλικους αιτούντες άσυλο;

Στην περίπτωση ανηλίκων αιτούντων άσυλο, και κατόπιν προηγούμενης εξουσιοδότησης (Αίτηση -Υπεύθυνη Δήλωση) των γονέων/νόμιμων κηδεμόνων στο Διευθυντή ή τον/τη Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας ή ο Συντονιστής Εκπαίδευσης

Προσφύγων μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr με τους προσωπικούς του κωδικούς taxis, προκειμένου να εκδώσει την σχολική κάρτα για COVID-19.

Στην περίπτωση ασυνόδευτων ανηλίκων, το προσωπικό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ή της Δομής Φιλοξενίας ή το προσωπικό των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, μπορεί να συμπληρώνει και να υπογράφει χειρόγραφα τη σχολική κάρτα για COVID-19 για τους ως άνω μαθητές ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, σύμφωνα με το πρότυπο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι όπου, στο ως άνω πρότυπο, γίνεται μνεία στον ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) εννοείται και ο Προσωρινός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΑΜΚΑ), καθώς και ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγωστικός έλεγχος διενεργείται ενώπιον του προσωπικού των ανωτέρω δομών σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top