Τροχαίο Γαύδος: Με κατεβασμένο το χειρόφρενο και δευτέρα το αυτοκίνητο

«Εγκληματική η βραδύτητα των μέσων διάσωσης»

Σε βαρύ κλίμα έγινε χθες στην Κέρκυρα η κηδεία της 25χρονης Κορίνας, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε γκρεμό στη Γαύδο. Η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας έχει πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και γι’ αυτό ζήτησαν τη συμβολή τεχνικών συμβούλων, ώστε να πάρουν απαντήσεις για τις συνθήκες του τροχαίου. 

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας στο Mega αυτό που θέλουν να μάθουν είναι πώς κατέληξε το αυτοκίνητο στον γκρεμό, ενώ έκανε λόγο και για εγκληματική βραδύτητα των σωστικών μέσων. 

Γαύδος: «Με έσφιγγε και μου ζητούσε να κάνω κάτι... Πέθανε αβοήθητη»

«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανίων, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ό,τι αφορά στο τροχαίο, μέχρι πού φθάνουν και πού αρχίζουν στη συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων», ανέφερε μεταξύ.

Γαύδος: Τι έδειξε η νεκροψία για τα αίτια θανάτου της 25χρονης Κορίνας

Αναφερόμενος μάλιστα στην καθυστέρηση των σωστικών συνεργείων, είπε: 

το σημείο που έγινε το τροχαίο στη ΓαύδοΤο σημείο όπου έγινε το τροχαίο στη Γαύδο - flashnews.gr

«Δεν εξηγείται η εγκληματική- θα μπορούσα να πω- βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Υπάρχει χρονικό διάστημα πέντε ωρών. Ο χρόνος είναι ανεξήγητος».

Τροχαίο στη Γαύδο: «Ρεμβάζαμε και κυλήσαμε 80 μέτρα», λέει ο συνοδηγός

Στην εκπομπή μίλησε και ο γιατρός της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου οδηγού και έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο. 

«Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή ειδικότερα είναι στην ώρα τους. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται», είπε.

Γαύδος: Θρήνος για την Κορίνα - Λύθηκε το χειρόφρενο και έπεσε στον γκρεμό

Γαύδος: Με δευτέρα και κατεβασμένο το χειρόφρενο βρέθηκε το αυτοκίνητο

Την ίδια ώρα απαντήσεις αναζητούν και οι αστυνομικοί που ερευνούν τις συνθήκες του τροχαίου. Στο μικροσκόπιο έχει μπει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η φοιτήτρια με τον 40χρονο φίλο της.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που μεταδίδει το zarpanews.gr η εξέταση του μοιραίου αυτοκινήτου έδειξε ότι στο κιβώτιο ταχυτήτων είχε μπει η δεύτερη ταχύτητα. Δημειουργείται έτσι το ερώτημα  πώς είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο, που ο οδηγός ισχυρίζεται ότι ήταν σταματημένο με χειρόφρενο, να βρίσκεται με δευτέρα κουμπωμένη στο σασμάν, χωρίς χειρόφρενο.

Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να μάθει τι συνέβη τα ξημερώματα τα Κυριακής και η Κορίνα πέθανε αβοήθητη στον γκρεμό, περιμένοντας να φτάσει η βοήθεια που πιθανόν να της έσωζε τη ζωή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top