Γαύδος: «Με έσφιγγε και μου ζητούσε να κάνω κάτι... Πέθανε αβοήθητη»

Τι διηγήθηκε στο star.gr ο άνθρωπος στα χέρια του οποίου ξεψύχησε η 25χρονη

Όλα όσα είπε ο Μανώλης Μαρκάκης, εθελοντής στην επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωση της 25χρονης φοιτήτριας από το γκρεμό

Αδράνεια των Αρχών καταγγέλλουν στο star.gr οι μόνιμοι κάτοικοι της ακριτικής Γαύδου, αναφέροντας ότι η 25χρονη φοιτήτρια από την Κέρκυρα πέθανε αβοήθητη την περασμένη Κυριακή, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με έναν άνδρα, έπεσε σε γκρεμό.

«Στις 2:30 με 3 τα ξημερώματα λένε ότι έπεσε το αυτοκίνητο. Στις 10:30 το πρωί ξεψύχησε στα χέρια μου. Ο γιατρός κατέβηκε όταν τους είπα ότι δεν έχει σφυγμό και έχει πεθάνει. Το ελικόπτερο ήρθε στις 2 μετά το μεσημέρι», είπε στο star.gr o Μανώλης Μαρκάκης, ο εθελοντής που κατέβηκε με σχοινί τον γκρεμό και κράτησε για τρεις ώρες στην αγκαλιά του, την άτυχη κοπέλα, μέχρι που εκείνη ξεψύχησε.

πηγή Δήμος Γαύδου

«Είχε τις αισθήσεις της κανονικά. Ψέλλιζε για βοήθεια και πέθανε στα χέρια μου»

Όπως είπε ο κ. Μαρκάκης, ο ίδιος ειδοποιήθηκε στις 7 και μισή το πρωί για το συμβάν και έσπευσε στο σημείο, καθώς γνώριζε προσωπικά το 25χρονο κορίτσι.

«Εκεί ήμασταν τέσσερις πυροσβέστες και ο αστυνομικός. Γιατρό δεν είδα. Μόλις έμαθα ότι η κοπέλα ζει, έφυγα στο ιατρείο. Εκεί ο γιατρός είχε τον οδηγό του αυτοκινήτου. Του λέω θέλουμε βοήθεια γιατί η κοπέλα ζει και πρέπει να έρθεις να βοηθήσεις, να κάνεις κάτι. Μετά γύρισα πίσω, αλλά ο γιατρός δεν ήρθε αμέσως», είπε.

Γαύδος: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό - Νεκρή μία γυναίκα

Επιστρέφοντας στο σημείο ο κ. Μαρκάκης, δέθηκε εθελοντικά και κατέβηκε τον γκρεμό.

«Η κοπέλα ήταν 150 μέτρα στο γκρεμό. Κατέβηκα δίπλα της και ήμουν τρεις ώρες εκεί. Πάνω μου ήταν η μισή και η μισή στα βράχια. Στην αγκαλιά μου… Είχε τις αισθήσεις της κανονικά, στο κεφάλι είχε κάτι ψιλό τραύματα. Καταλάβαινε... Τη ρωτήσαμε για το επίθετο... όλα τα καταλάβαινε, απλά το κορμί της είχε πολλά χτυπήματα. 

Με γνώριζε, με έσφιγγε και μου ζητούσε να κάνω κάτι και δεν μπορούσα να το κάνω. Έχω τρελαθεί. Ψέλλιζε ίσα ίσα, μέχρι που δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Και μετά άρχισε και μπλάβιζε.

Χωρίς να έχουμε καμία βοήθεια, πέθανε στα χέρια μου. Εγώ ήμουν εκεί δηλαδή μόνο για παρέα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι… Δεν υπήρχε καμία βοήθεια από πουθενά», σημείωσε.

Γαύδος: Θρήνος για την Κορίνα - Λύθηκε το χειρόφρενο και έπεσε στον γκρεμό

Οι κάτοικοι νιώθουν αβοήθητοι στο νησί

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, το πόρισμα της νεκροψίας του άτυχου κοριτσιού ανέφερε εσωτερική αιμορραγία στα πνευμόνια. Όπως πρόσθεσε, αν και από τις 6 το πρωί ο οδηγός του αυτοκινήτου ειδοποίησε την αστυνομία και θα έπρεπε όλο το σύστημα να έχει κινητοποιηθεί, τελικά δεν έγινε τίποτα.

Με τους πυροσβέστες που ήταν εκεί κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Και αναπνοές και ό,τι ξέραμε. Αν ήταν ένας γιατρός εκεί, κάτι παραπάνω θα ήξερε να κάνει.

Όπως ξεκαθάρισε, αν και δεν κατηγορεί τον γιατρό του νησιού, θα έπρεπε η πολιτεία να έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη ενός πιο έμπειρου γιατρού στο νησί.

«Δε λέω ότι ο συγκεκριμένος γιατρός έφταιγε. Απλά θέλω να περάσω το μήνυμα ότι είμαστε ακριτική περιοχή και θα έπρεπε να μην έρχονται οι γιατροί μαθητευόμενοι. Έπρεπε να είναι ένας γιατρός ο οποίος να μπορεί σε αυτές τις περιπτώσεις να δώσει τις πρώτες βοήθειες, όπως χρειάζεται», σημείωσε.

To σημείο όπου έπεσε το αυτοκίνητο στη Γαύδο- πηγή flashnews

Την άποψη ότι δε λειτούργησε σωστά ο κρατικός μηχανισμός, εξέφρασε μιλώντας στο star.gr και η Έφη Γεωργακά, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μεγαλώνει τρία παιδιά στο νησί.

«Το ελικόπτερο ήρθε από την Ελευσίνα. Ολόκληρη Κρήτη δεν είχε ένα ελικόπτερο να έρθει να βοηθήσει. Αυτό είναι τραγικό. Το λιμενικό με τους άνδρες της ΕΜΑΚ ήρθε το μεσημέρι…», τόνισε. 

Όπως συμπλήρωσε, στη Γαύδο ζουν μόνιμα 70 με 80 κάτοικοι, ενώ μέσα στην πανδημία ο πληθυσμός αυξήθηκε στους 120 καθώς κάποιοι επέλεξαν να περάσουν στο νησί την καραντίνα.

«Ζούμε στα σύνορα. Είμαστε ακρίτες και αν μας συμβεί κάτι, πάμε βάσει πρωτοκόλλου. Ο ένας θα πάρει τηλέφωνο τον άλλον κτλ. και θα περιμένουμε πότε θα αποφασίσουν, πότε θα ευαισθητοποιηθούν και πώς και τί…», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top