Γαύδος: Θρήνος για την Κορίνα - Λύθηκε το χειρόφρενο και έπεσε στον γκρεμό

Νεκρή σε τροχαίο η 25χρονη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής

Τροχαίο Γαύδος

Μουδιασμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από το τραγικό τέλος 25χρονης φοιτήτριας σε τροχαίο στη Γαύδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την 25χρονη Κορίνα από την Κέρκυρα, φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, που σπούδαζε Αρχιτεκτονική. 

Η άτυχη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, έπεσε στον γκρεμό την Κυριακή. 

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Βαθύ Σελί. Στο όχημα επέβαινε κι ένας άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Ιατρείο Γαύδου κι από εκεί διεκομίσθη με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο των Χανίων. 

το σημείο του τροχαίου στη Γαύδο

Το σημείο όπου έπεσε το αυτοκίνητο της Κορίνας στη Γαύδο

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, όμως «λύθηκε» το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, χωρίς οι δύο επιβάτες να προλάβουν να αντιδράσουν. 

Ο δήμος Γαύδου, στη σελίδα του στο Facebook έγραψε για τον πρόωρο χαμό της Κορίνας:

«Ο αναπάντεχος χαμός μιας νεαρής και πολύ γλυκιάς κοπέλας στη Γαύδο, γέμισε θλίψη το νησί μας. Από την πρώτη στιγμή της είδησης του ατυχήματος εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο ώστε να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά, δυστυχώς, ο χρόνος και η σοβαρότητα των τραυμάτων της κοπέλας δεν ήταν σύμμαχοί μας.

Ως δημοτικό συμβούλιο εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της με την ευχή να μην υπάρξει άλλο θύμα τροχαίου στο νησί μας».

Πέρσι το καλοκαίρι, η Κορίνα είχε παρουσιάσει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης μια ερευνητική εργασία με τίτλο: «Εναλλακτικός Τουρισμός: Μεθοδολογία σχεδιασμού βιώσιμης οικοτουριστικής μονάδας στη Γαύδο».

Στην εργασία της έγραφε:

«Η παρούσα εργασία ερευνά το φαινόμενο του τουρισμού. Με αφορμή την ποιότητα ζωής, όπως παράλληλα το σεβασμό ως προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθίσταται αναγκαία η εισχώρηση του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και άλλων βοηθητικών εννοιών, στην ιδεολογία της δόμησης.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα και τη Γαύδο, καθώς και οι επιπτώσεις του φαινομένου στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον. Στη συνέχεια, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, εξετάζονται οι διαφορές του από το συμβατικό-μαζικό τουρισμό, αποσκοπώντας στον πιο σαφή προσδιορισμό, για την κατανόηση του όρου.

Ύστερα, παρουσιάζονται οι παράμετροι σχεδιασμού του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ η ιδέα της μελέτης βασίζεται στην εφαρμογή των παραμέτρων αυτών, για στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός βιώσιμου οικοτουριστικού καταλύματος, μικρής κλίμακας και αποτελούμενο, ως επί το πλείστον, από φυσικά υλικά της Γαύδου, αφού προηγουμένως μελετήσουμε τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, ώστε το οικοσύστημα να συνεχίσει να διατηρείται με τρόπο βιώσιμο».

Στην τελευταία της μάλιστα ανάρτηση στο Facebook εξέφραζε πάλι την αγωνία της για το μέλλον της Γαύδου. 

«Καλημέρα σε όλους, απ΄ το όμορφο νησί που φωνάζει βοήθεια. Ακολουθεί ένα καλοκαίρι που η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τη φέρουσα ικανότητα σε όλους τους τομείς και κατά βάση στον τομέα των υποδομών και αυτόν του Σεβασμού στον 'Αλλον και στο Περιβάλλον. Οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, όπως και για τις υπόλοιπες ανάγκες που κραυγάζει το νησί, και σαν αρχιτέκτονας και φυσιολάτρης, κάθε Ήπια ανάπτυξη να γίνεται με τρόπο Β Ι Ω Σ Ι Μ Ο».

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, η Κορίνα τους τελευταίους μήνες έμενε στη Γαύδο και ανάρρωνε από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε πριν λίγο καιρό. Είχε μάλιστα αποφασίσει να μείνει μόνιμα στο νησί, αλλά η μοίρα είχε υφάνει άλλα σχέδια. 

Την Κυριακή το πρωί ξεψύχησε μέσα στα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου, όμως η μνήμη της θα μείνει ανεξίτηλη στις σκέψεις και στις καρδιές των φίλων και των συγγενών της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top