Θωμαΐδης – κορωνοϊός: «Μείωση κρουσμάτων πριν το Πάσχα»

Σε ποιες περιοχές υπάρχει ύφεση του ιικού φορτίου

Τάση ύφεσης εδώ και τρεις εβδομάδες δείχνουν τα αποτελέσματα της ανάλυσης του ιικού φορτίου που εντοπίζεται στα λύματα της Αττικης. 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαΐδης, το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά η πτωτική τάση που εμφανίζει μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως αυτό θα μεταφραστεί και σε μείωση των κρουσμάτων πριν από το Πάσχα. 

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα 11 μεγάλων πόλεων

Εξήγησε πάντως ότι αυτό που θα πρέπει να παρακολουθείται είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που, όπως είπε, θα μειωθούν πολύ αργά, αλλά και οι θάνατοι. 

Το τελευταίο 24ώρο έγιναν 674 εισαγωγές, ενώ 744 ασθενείς πήραν εξιτήριο. Την ίδια ώρα 4.222 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ενώ οι κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι 54 και στη Θεσσαλονίκη 12. Σύμφωνα τέλος με τα στοιχεία από το ΕΚΑΒ Αττικής την ημέρα γίνονται λίγες παραπάνω από 200 διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής - Επηρέασε το λιανεμπόριο;

Λύματα: Ποιες περιοχές εμφανίζουν ύφεση

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, ο δείκτης λυμάτων δείχνει πως υπάρχουν περιοχές που έχουν ύφεση, όπως η Αττική. Υπάρχουν όμως κι άλλες που εμφανίζουν σταθερό ιικό φορτίο, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Αυξητική είναι η τάση του ιικού φορτίου και στα λύματα της Κρήτης. 

Κορωνοϊός: Στα επίπεδα του Νοεμβρίου το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

Τέλος αποκάλυψε πως στα λύματα υπάρχουν ευρήματα σημαντικής αύξησης στη χρήση αγχολυτικών, αντικαταθλιπτικών και κοκαΐνης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top