Κορωνοϊός: Οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής - Επηρέασε το λιανεμπόριο;

Τι είπε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης

Όσα είπε ο Νίκος Θωμαΐδης για τις μετρήσεις στα λύματα της Αττικής. Πηγή / Video: Ant1

Μικρή μείωση παρουσιάζει το ιικοό φορτίο του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα λύματα της Αττικής, όπως ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Κορωνοϊός: Στα επίπεδα του Νοεμβρίου το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στον Ant1 επεσήμανε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι εδώ και δύο μήνες παραμένει σταθερά υψηλό στην Αττική με κορύφωση τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι αυτή την εβδομάδα παρατηρείται μια μικρή ύφεση, η θα πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Μεταλλάξεις Ελλάδα: 4.084 κρούσματα με τη βρετανική παραλλαγή στη χώρα

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι η ενέργεια αυτή δε φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει επιβαρύνει το ιικό φορτίο. «Μένει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε ο καθηγητής και προέβλεψε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα παραμείνει υψηλός και την επόμενη εβδομάδα.

Κορωνοϊός: 3.228 νέα κρούσματα σήμερα- Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Στα ύψη ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών

Χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.228 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.578 εντοπίστηκαν στην Αττική και 435 στη Θεσσαλονίκη.

Αύξηση σε σχέση με την Τετάρτη παρατηρήθηκε στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αφού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έφτασαν ετους 776 (64.8% άνδρες), έναντι 749 την Τετάρτη και κατέληξαν ακόμα 73 ασθενείς με κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top