Εξαδάκτυλος: Διαφωνεί με το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα

«Τη Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε τι θα συμβεί»

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star

Όπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας έτσι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος είναι από τα μέλη της επιτροπής που διαφώνησαν με το άνοιγμα των λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου

Κεραμέως: Δεν ανοίγουν πριν το Πάσχα Δημοτικά και Γυμνάσια

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», τη Μεγάλη Δευτέρα θα φανούν οι συνέπειες από το άνοιγμα των Λυκείων. 

Σωτήρης Τσιόδρας: Ψήφισε κατά του ανοίγματος των Λυκείων

«Θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς», είπε χαρακτηριστικά.

 Εξήγησε πως υπάρχει ήδη μεγάλη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα και η πίεση στα νοσοκομεία δεν έχει εκτονωθεί. Αντίθετα στη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως αυξάνεται, ενώ πρόσθεσε πως η κορύφωση του τρίτου κύματος αναμένεται στις 20 Απριλίου. 

«Η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία», προειδοποίησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία του για τα self tests, καθώς όπως είπε υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, αν και όπως είπε, αυτό είναι κάτι που δε θέλει να πιστεύει ότι θα συμβεί.

Self-tests: Υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς

«Είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα. Επιπλέον, δεν είναι και απολύτως ασφαλές τα αποτελέσματα των self tests, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία», είπε.

Επανέλαβε τέλος ότι πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ώστε να μη γιορτάσουμε το Πάσχα, όπως πέρσι. Σε αυτό θα συμβάλει πολύ και η πορεία των εμβολιασμών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top